Pogačice su od davnina jedan od najdražih recepata kad želimo pripremiti nešto brzo i jednostavno i tako razveseliti obitelj ili pak goste. Sve što trebate učiniti kako biste pripremili ukusne pogačice jest pomiješati nekoliko sastojaka koje vjerojatno imate u frižideru, spojiti ih u kompaktnu smjesu, oblikovati te ispeći u pećnici.

Galerija Brze pogačice blogerice Bojane Brze pogačice blogerice Bojane Brze pogačice blogerice Bojane +3 Tijesto mijesiti oko 10 minuta kako bi se sastojci dobro povezali. Nikako ne dodavati još brašna.

Mirisne pogačice ukusne su tople i hladne, a najbolje pašu uz dobro društvo i kvalitetnu kapljicu.

Pogačice sa sirom i maslinama – sastojci:

  • 1 jaje
  • 300 g feta sira
  • 250 g maslaca
  • 100 g maslina po želji
  • 500 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 paket praška za pecivo

Za premaz:

  • 1 žumanjak
  • 1 žlica majoneze
  • Sezam

Pogačice sa sirom i maslinama – priprema:

  1. U dubljoj posudi pomiješati brašno, sol i prašak za pecivo.
  2. Dodati cijelo jaje, mrvljeni sir, naribani maslac i po želji sitno sjeckane masline.
  3. Tijesto mijesiti oko 10 minuta kako bi se sastojci dobro povezali. Nikako ne dodavati još brašna.
  4. Na ravnoj površini razvući tijesto na 1,5 centimetara debljine pa rezati željeni oblik. Ako nemate kalup, možete koristiti čašu za žesticu, ili bilo koju čašu manjeg ili većeg promjera.
  5. Ostatke tijesta ponovno spojiti, premijesiti pa razvući i ponoviti rezane u željene oblike. Tako sve dok ne potrošite tijesto, kako ništa ne biste bacili.
  6. Pleh obložiti papirom za pečenje, posložiti pogačice te premazati mješavinom majoneze i žumanjka. Na kraju posipati sa sezamom.
  7. Peći u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva oko 20 minuta.

Zavirite u galeriju na početku teksta i pogledajte fotografije koje će vam pomoći da realizirate ovaj recept. 

Brze pogačice blogerice Bojane Brze pogačice blogerice Bojane (Foto: Instagram@Bojana D.M.)

Recept za genijalne pogačice s nama je podijelila blogerica Bojana. Njezini pratitelji kažu da od ove nema ljepše kombinacije. Još sličnih recepata možete pronaći na njezinom profilu na Instagramu te u nastavku.

Prutići sa sirom Fantastični prutići s puno sira nastaju za pola sata, a nestaju u trenu Peciva sa svinjskom masti Bez čekanja, jeftina i tako ukusna: Recept za peciva sa svinjskom masti Mekane kiflice s jogurtom Recept za kiflice s jogurtom savršene kao prilog, ali i lagani obrok Kiflice Recept za super fine kiflice koje se "prave same" Pita sa šunkom i sirom Najfinija na svijetu: Recept za pitu sa šunkom i sirom koju uopće nije problem napraviti Pita s tikvicama Recept je ludilo: Fantastična pita s tikvicama, špinatom i sirom Brza pita od sira Brza pita od sira topi se u ustima i još je bolja nego ona iz pekare Pizza pita Recept za slasnu savijaču sa šunkom i sirom koju će obožavati svi članovi obitelji

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju