Pileće bijelo meso favorit je među najmlađima pa je vjerojatno na vašem obiteljskom stolu i ove nedjelje. Ako običnom komadu mesa želite dodati neke nove okuse, pročitajte sljedeće retke jer vam donosimo recept za ručak koji će oduševiti i velike i male.

Pohana pileća prsa punjena sirom i tikvicama spajaju okuse ljeta s nepogrešivim komadom mesa, a uz krumpire pečene na maslacu, najdražima ćete pripremiti ručak o kojemu će se pričati.

Piletina punjena tikvicama i sirom – sastojci:

1 kg pilećeg bijelog mesa

Nadjev

  • 300 g ribanih tikvica
  • 300 g topljenog krem sira u trokutima
  • 100 g parmezana

Za paniranje

  • Brašno
  • Krušne mrvice
  • Jaja

Prilog:

  • 1 kg mladog krumpira
  • 150 g maslaca
  • Sol, papar, mješavina začina, svježi peršin

Piletina punjena tikvicama i sirom – priprema:

  1. Tikvice operite i naribajte. Posolite ih i stavite sa strane kako bi pustile višak tekućine.
  2. Za to vrijeme narežite pileće šnicle, izlupajte ih čekićem za meso i začinite s mješavinom začina, solju i paprom. Stavite u frižider dok završavate nadjev.
  3. Tikvice dobro ocijedite, a trokute sira pomiješajte vilicom u kompaktnu smjesu. Dodaje i parmezan pa sve dobro promiješajte. Po želji dodajte sol i papar.
  4. Žlicu nadjeva stavite na pileću šniclu i pažljivo zarolajte. Ako je potrebno krajeve pričvrstite čačkalicom kako nadjev ne bi iscurio.
  5. Roladice uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice pa pržite u dobro zagrijanom ulju sve dok ne poprime zlatnu boju.
  6. Pripremite prilog. Krumpir narežite na manje komade i skuhajte ga napola u slanoj vodi. Završite ga na tavi na zagrijanom maslacu i na kraju pospite svježim peršinom.

Savjet: Za zdraviju varijantu panirane rolice pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. 

Pileće rolice s tikvicama i sirom Ukusne pileće rolice lako je napraviti (Foto: Shutterstock)

U nastavku se inspirirajte s još ideja za ukusni ručak. 

Punjena pileća prsa Ne može sočnije od ovog! Recept za prefina pileća prsa punjena sirom Korejska pržena piletina I sočna i hrskava! Recept za prženu piletinu koju morate probati barem jednom u životu Enchilade Recept za zapečene tortilje punjene piletinom i sirom Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom Lisnato s povrćem Recept za zdraviju varijantu ručka koji spaja hrskavo lisnato tijesto i slasno povrće Musaka Tajna je u pripremi: Recept za najfiniju musaku s krumpirom, mljevenim mesom i sirom Špageti s rajčicom i bosiljkom koji se pripremaju u jednom loncu Gotove za 20 minuta: Recept za špagete s rajčicom i bosiljkom iz jednog lonca Pita s mesom i krumpirom S mesom i krumpirom: Stari recept za posebno sočnu pitu s preljevom

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju