Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Kako dobro! Recept za špagete s 0 posto masnoće i kolesterola

12-04-2016 Piše Zadovoljna
komentari

Špageti su mnogima omiljena tjestenina uz koju je priprema jela jednostavna i brza, ali ugljikohidrati i masnoće. No jeste li znali da postoje špageti koji imaju nula posto kolesterola i minimalno kalorija te koje možete jesti svaki dan?

>Iako su lako probavljivi te vrlo jednostavni za pripremu, špageti sadrže kolesterol, nezdravu masnoću te veliku kličinu  ugljikohidrata.

No, zahvaljujući domišljatosti moderne kuhinje, postoje puno zdraviji špageti uz koje možete maksimalno uživati u hrani bez straha od opasnih masnoća. Riječ je o čarobnim špagetima napravljenih od batata - slatkog krumpira kojeg vaše tijelo obožava. Zahvaljujući domišljatosti moderne kuhinje, postoje špageti uz koje možete maksimalno uživati u hrani bez straha od opasnih masnoća. Riječ je o špagetima od batata

Kako napraviti špagete od batata?
U trgovinama danas postoje brojna pomagala za rezanje povrća koja od batate ili nekog drugog povrća u par sekundi može napraviti prave špagete. Ako pak nemate rezač, dajte si truda i rezance napravite sami.

- Pola kile batata ogulite, dobro operite te svaki batat prepolovite je na pola.

- Polovice batata narežite na tanke ploške.

- Potom svaku plošku izrežite na tanke trakice koje podsjećaju na rezance.

- Zagrijte posoljenu vodu, kao za kuhanje klasične tjestenine.

- kada voda zakuha, ubacite rezance i kuhajte je oko 2 minute, odnosno tek toliko da se povrće opusti.

- Skuhane špagete servirajte na tanjur s omiljenim umakom za tjesteninu.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi


PRIJEDLOG ZA RUČAK: ŠPAGETI CARBONARA SA ŠPINATOM I GLJIVAMA

Sastojci:
- špageti od batata
- 2 kriške pršuta
- 3 žlice parmezana
- 3 jaja
- 200 g
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 šake svježeg špinata
- Češnjak, sol, papar

Priprema:
1. U zdjelu stavite jaja, sol, papar i parmezan te vilicom sve izmiješajte kao za kajganu.

2. Procijedite špagete te ih odmah prelijte mješavinom te lagano izmiješajte.

3. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte pršut, gljive i češnjak te pirjajte dok se ne omekša.

4. Dodajte špinat te sve zajedno još kratko popirjajte.

5. Pirjano povrće stavite na špagete carbonara, dobro izmiješajte i poslužite.

Ako niste ljubitelj batate, donosimo još jedan prijedlog zdravih i dijetalnih špageta napravljenih od tikvica.
 

Pročitaj još
Pročitaj još