Crveni tepih uvijek je neicrpna modna inspiracija, a 72. 'Golden Globe' s možda najljepšim haljinama dosad te retro ženstvenim frizurama mala je 'modna biblija' s pregršt beauty trendova. No jedna se frizura izdvojila kao kraljica ovog crvenog tepiha. Valoviti kaskadni bob, koji je donio dašak starog Hollywooda izabrale su mnoge dame te zaslužile peticu za stil



Kao što i priliči crvenom tepihu na dodjeli nagrada Golden Globe, sve je prštalo od glamura, a duh starog Hollywooda donijele su ljepotice poput Amy Adams, Jessice Chastain, Heidi Klum, Cindy Crawford.

Kaskadni valovi čini se dobitna su kombinacija koja uz ženstvene haljine osigurava najviše modne ocjene.

Frizuru koja svakom izgledu daje glamurozni pečat, možete napraviti i kod kuće. Kroz pet koraka frizer slavnih Paul Norton, objasnio je kako hit valove postići uz nekoliko uvijača, malo laka za kosu i voska za završni sjaj. 

Postupak: 
1. Prije sušenja kosu zaštitite proizvodima koji štite od topline i oštećenja. Potom je podijelite u tri dijela kako bi lakše izdvojili pramenove koje ćete potom uvijati uvijačima s čičkom.

2. Prstima razaberite pramenove srednje veličine i zatim ih uvijajte od dna prema sredini glave te potom učvrstite tankim klasičnim ukosnicama.

3. Nakon što ste uvili cijelu kosu sušite je fenom i ostavite da se ohladi 15 minuta.

4. Potom pažljivo skinite uvijače te kosu oblikujte prstima i s malo voska za dodatni sjaj. Ukoliko koristite češalj izaberite onaj širih zubaca.

5. Kosu potom prebacite na desnu stranu, a kako bi s lijeve strane stajala fiksno zagladite je rukom, podvucite iza vrata te pričvrstite tankim ukosnicama. kako bi bila postojanija stavite malo spreja za kosu, ali ne previše kako bi ipak zadržala mekoću i nježni pad.

Napomena: Valovi mogu biti jako naglašeni poput onih Heidi Klum ili ležerniji poput onih glumice Reese Witherspoon.

Vintage holivudski izgled možete dobiti i postupkom detaljno objašnjenim u videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju