Salate su inače odlična vrsta hrane jer njihova priprema nije zahtjevna te je najčešće riječ o kombinaciji vrlo zdravih namirnica. Osobe koje žele izgubiti na težini svakako u svoju prehranu uključuju i salate, a jedna je od takvih i salata od kelja i kvinoje

Jednostavnost i hranjivost ključni su elementi kod pripreme salata. Tako ova salata od kelja i kvinoje sadrži samo pet sastojaka. Vrlo je zdrava i zasitna te ju možete pripremiti unaprijed i kao ručak koji ćete nositi na posao.

Salata od kelja i kvinoje ima samo pet sastojaka te ju je zato vrlo lako napraviti

Sastojci:
- 170 grama kvinoje
- 1/3 sjeckane glavice svježeg kelja
- 3 žlice maslinova ulja
- 85 grama sušenih rajčica narezanih na kockice
- iscijeđen sok polovice većeg limuna
 

Postupak:
1. Skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju.

2. U velikoj dubljoj tavi ugrijte dvije žlice maslinova ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte kelj te promiješajte. Zatim dodajte ¼ šalice vode i poklopite tavu te pustite tako da se kuha tri do pet minuta.

3. Potom otkrijte tavu, promiješajte te smanjite jačinu vatre na nisko. Ostavite da se tako kuha još 10 do 15 minuta, povremeno miješajući sve dok ne omekša. Možete dodati još vode ako bude potrebno te sol i papar kao začine.

4. Dodajte u tavu kvinoju i rajčice te promiješajte. Dodajte limunov sok i žlicu maslinova ulja te ponovno miješajte. Možete i sada dodati sol i papar kao začine radi još finijeg okusa.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju