Jedna šalica dnevno ovog mliječnog napitka može pomoći da ove sezone izbjegnete prehladu ili gripu. Osim što je jogurt fin sam po sebi, možete ga kombinirati u smoothieju s ostalim namirnicama i tako stvoriti moćno oružje protiv bolesti.

Jogurt bi se trebao nalaziti u vašem frižideru uvijek, a posebno u vrijeme prehlada i gripa. Osim što dnevnim unosom jogurta unosimo kalcij, vitamine B-2, B-12, kalij i magnezij, većina jogurta sadrži probiotike koji su korisni pri ublažavanju upala i sprječavanju infekcija. Stoga odaberite jogurt s probioticima poput SenSia mliječnog napitaka koji je obogaćen mljekarskom kulturom Bifidus Naturalis. Kontinuirani unos probiotičkih bakterija Bifidus Naturalis i prehrambenih vlakana povoljno djeluje na regulaciju probave.

Snažan imunitet oslanja se na zdrav probavni sustav jer je u njemu smješteno gotovo 70 posto našeg imunološkog sustava. A probiotici su u tome veliki pomagači koji sadrže 'dobre' bakterije koje mogu pomoći ojačati imunitet i čuvaju nas od prehlada i gripa. A u slučaju da nas šmrcavica ipak uhvati, mogu ubrzati proces ozdravljenja.

Smoothie za podizanje imuniteta

Uz jogurt koji je sam po sebi napitak koji tjera prehladu, u smoothie možete ubaciti špinat, kivi, bobičasto voće i sjemenke lana. Špinat je poznat kao superhrana, bogat je nutrijentima i antioksidansima te sadrži skupinu B vitamina koja pomaže tijelu da proizvodi nove stanice i utječe na DNK. Kivi, uz ostale vitamine, također sadrži i one iz skupine B, sjemenke lana bogate su omega-3 kiselinama, a bobičasto voće povećava razinu antimikrobnog peptida koji je uključen u imunološku funkciju.

Sastojci (2 šalice):

2 šalice špinata
1 šalica jogurta
1 naranča
1 kivi
2 žlice lanenih sjemenki
1 šalica bobičastog voća
½ konzerve ananasa

Priprema:

Sastojke pomiješajte u blenderu dok smjesa ne postane jednolika. Ako vam je smjesa previše gusta, dolijte vode po potrebi.

Uzdravlje!
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju