Sapunice se često (pogrešno) smatraju televizijskim programom rezerviranim isključivo za žene, a jedna od njih u Hrvatskoj je svojevremeno uživala veliku popularnost među pripadnicima obaju spolova.

Galerija +0 Eden Capwell (Marcy Walker) i Cruz Castillo (A Martinez)

Naravno, u pitanju je nezaboravna “Santa Barbara”. Prva epizoda megapopularne sapunice u SAD-u je prikazana u srpnju 1984., a posljednja u siječnju 1993. godine.

Kako to već biva u ovakvom televizijskom formatu, kroz seriju su prodefilirala brojna glumačka imena, a ponekad je jedan lik glumilo nekoliko različitih glumaca. Tako je lik legendarnog C.C.-ja Capwella tumačilo čak troje glumaca prije nego što je tu ulogu 1986. dobio Jed Allan i zadržao je do samog kraja emitiranja.



Pripadnice ljepšeg spola s posebnim zanimanjem pratile su ljubavnu priču Cruza Castilla i Eden Capwell, bez sumnje najpopularnijih likova u seriji na ovim prostorima. Njih su utjelovili A. Martinez i Marcy Walker.

Na samom početku serije autori nisu imali namjeru spojiti Cruza i Eden, a ideju veze između ova dva lika potpuno različitog etničkog i socioekonomskog podrijetla stvorili su upravo glumci.



Kada sam došla u seriju, rekli su mi da bi moj lik trebao biti s Warrenom Lockridgeom. Snimila sam nekoliko scena, ali one nisu donijele ništa posebno. Nasuprot tome, u scenama koje sam odigrala s Martinezom odmah se dogodila puno jača neobjašnjiva kemija koja nikome nije promakla. Oboje smo dobili ideju za razvijanje ljubavne priče između naših likova. Međutim, scenaristima je trebalo dugo vremena da u radnju integriraju vezu između bogate cure iz visokog društva i jednostavnog momka odgojenog u siromašnoj meksičkoj obitelji, kazala je Marcy u jednom intervjuu.



Zahvaljujući ulozi poštenog policajca koji se do posljednjeg trenutka bori za ljubav svog života, naočiti Martinez imao je vojsku obožavateljica.

Dok se on i danas bavi glumom, Marcy Walker 2005. godine napustila je svijet šoubiznisa i posvetila se radu u crkvi Lake Forest.
 


Judith McConnell – Sophia Capwell


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju