Prošli tjedan održan je prvi Beautyfest – sajam na kojem se slavila ljepota, a BIPA nas je tamo počastila fenomenalnom make-up radionicom na kojoj smo mogle saznati korisne savjete kako sakriti umor s lica i osvježiti izgled u trenu uz svega nekoliko proizvoda koji stanu u svačiju torbicu.

Galerija Bipa radionica Bipa radionica Bipa radionica +14 Lana Krstanović

Radionicu je držala BIPA-ina vizažistica Lana Krstanović koja svoju ljubav prema make-upu dijeli sa svima koji dođu u BIPA Backstage make-up studio u Ilici 42. Make-up radionica koja se održavala na Beautyfestu bila je bazirana na brzinskim trikovima koji će nam pomoći osvježiti i podići lice te ostaviti dojam kao da smo se dobro naspavali.
Bipa radionica Bipa radionica Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
"U make-upu se treba držati jednog zlatnog pravila, a to je da je manje uvijek više. Postoje proizvodi koji su definitivno saveznici u tome, a to bi bilo kremasto rumenilo, dobar korektor i super izvučena maskara i s ta tri proizvoda zapravo se daju napraviti čuda", rekla je Lana Krstanović, senior make-up artist iz BIPA Backstagea.

Svi koji su se priključili BIPA radionici, kući nisu otišli praznih ruku. Svaka polaznica na poklon je dobila Noelle set kistova za nanošenje make-upa, Golden Rose maskaru te Aura olovku za usne – male pomagače uz koje u trenu možemo transformirati svoj izgled i osvježiti lice.
Bipa radionica Bipa radionica Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Lana je na radionici objasnila kako uz pomoć kistova nanositi podlogu i rumenila i tako vizualno podići lice. Kremasto rumenilo, poput Milani, postaje naš najbolji prijatelj jer se lijepo razmazuje i ostavlja dojam svježine, a najbolje ga je nanositi od vrha kosti jagodice prema krajevima obrva. Ipak, da nije sve u make-upu priznaje i Lana koja ima pokoji savjet za one koji muku muče s nepravilnostima na licu koje je ponekad teško prekriti šminkom.

"Važno je dobro hidrirati kožu, pronaći dobre proizvode za njegu kože, koji će je dubinski nahraniti i treba biti uporan u njihovu korištenju te ne odustati ako u prvom tjednu ne vidite rezultate jer koži treba vremena da se navikne na određene proizvode", rekla je Lana.
Bipa radionica Bipa radionica Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Vizažistica je s nama podijelila i nekoliko savjeta kako sakriti podočnjake zbog kojih često izgledamo umornije nego što jesmo. Suprotno vjerovanju da trebamo koristiti svjetliji korektor na tom osjetljivom području, najbolje bi bilo nabaviti tamniji korektor narančastog tona kako bi neutralizirao plave i ljubičaste tonove. Upravo ovaj trik uvijek oduševi sve one koji dođu BIPA Backstage po svoju dozu make-up savjeta.

Na stolu ispred polaznica nalazili su se razni proizvodi koji se mogu nabaviti u BIPA trgovinama, a koje su polaznice mogle isprobati na licu mjesta i saznati koji proizvod odgovara njihovoj koži i boji tena.

"Podržali su nas razni brendovi, neki od njih su Noelle kistovi, Aura, Golden Rose, Bourjois, Look by BIPA, Milani, tako da bih ovim putem htjela zahvaliti svim dobavljačima što su nas podržali, naravno, svim našim polaznicama i nadamo se da se vidimo dogodine", zaključila je Lana.
Bipa radionica Bipa radionica Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
BIPA je uvijek u korak s trendovima, no istovremeno želi ženama ponuditi najbolje iz svijeta dekorativne kozmetike, zato se na policama njihovih trgovina neprestano mogu vidjeti novi brendovi poput brandova Paese, Note ili Inglot, koji stoje uz bok svjetski poznatih make-up brendova. Kako su ugostili preko 4.700 artikala dekorativne kozmetike od 20 različitih make-up brendova, svatko će tamo zasigurno pronaći nešto baš za sebe.

Ipak, one koje poput nas žele nešto više, uvijek mogu posjetiti jednu od dvije trgovine u Zagrebu i Splitu gdje BIPA ima svoj vlastiti make-up studio- BIPA Backstage, i tamo isprobati različite usluge uljepšavanja ili pak dobiti pokoji savjet od iskusnih vizažistica.
Bipa radionica Bipa radionica Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Te korisne savjete, kao i one kako se uz pomoć make-upa pomladiti, otvoriti lice i istaknuti ono najbolje na sebi mogle su saznati sve polaznice BIPA radionice. One ih zasigurno već sada primjenjuju u svojoj make-up rutini, a svi koji žele saznati više o tome kako šminkom izvući najviše, mogu se uputiti u ranije spomenuti jedinstveni make-up studio BIPA Backstagea, gdje će ih dočekati BIPA-ine vizažistice i rado s njima podijeliti trikove kako uz pomoć šminke sakriti nesigurnosti i osjećati se dobro u svojoj koži.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom BIPA po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju