Jeste li znali da je sirovi kakao odličan izvor minerala i antioksidanata, a djeluje i na dobro raspoloženje jer stimulira oslobađanje endorfina? Kada vam se jede nešto slatko, a ne pali vam se pećnica, talentirana Tina Uglješić predlaže ovaj slastan recept za čokoladne kocke


Sastojci za podlogu:

100 g oraha
100 g lješnjaka
100 g datulja
100 g grožđica
1 žlica ekstrakta vanilije
20 g sirovog kakaa u prahu
1 žlica sirovog meda (po želji)

Sastojci za preljev:
85 g datulja
15 g sirovog kakaa u prahu
25 g kokosovog ulja
90 ml vode

Priprema:

1. Prvo pripremite podlogu, odnosno koru. Orahe i lješnjake izmiksajte na sitno u multipraktiku. Dodajte ostatak sastojaka za podlogu i nastavite miksati dok ne dobijete ljepljivu smjesu.

Možete miksati čak i koju minutu više, kako bi orašasti plodovi pustili svoje ulje, koje će dodatno pojačati njihovu aromu.

2. Rukama utisnite smjesu za koru u duguljasti četvrtasti kalup za kolače.

Na koru dodajte preljev koji ste dobili miksanjem svih sastojaka zajedno u blenderu. Stavite u zamrzivač. Izvadite iz zamrzivača 30-ak minuta prije posluživanja.

3. Umjesto oraha i lješnjaka možete koristiti i druge orašaste plodove u bilo kojem omjeru (bademe, indijske oraščiće) do ukupno 200 grama.

Ako je moguće pokušajte nabaviti sirovi kakao i sirovi med jer je njihova nutritivna vrijednost neusporediva u odnosu na termički procesirani kakao i med.

Druge kreativne recepte Tine Uglješić za koje ne trebate paliti pećnicu možete naći na stranicama od Jamnice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju