Ako je suditi po nekoliko zadnjih crvenih tepiha uoči dodjela važnih filmskih nagrada, u modni svijet se vraća trend nošenja tankih svilenih haljina do poda. Riječ je o delikatnim i ženstvenim odjevnim komadima koji više nalikuju na spavaći program profinjenih proizvođača ženskog donjeg rublja, nego na svečane haljine


Svilene haljine u nježnim pudrastim bojama do poda, koje klize po oblinama sve su češći prizor na crvenom tepihu. Iako ovakav tip haljina od tankog materijala povezujemo uz senzualne i ženstvene spavaćice, slavne dame ne libe se iskoračiti iz modnih okvira i pronijeti ih izvan udobnosti svoga doma.

Svila ne podnosi naglašeno donje rublje ni tjelesne nesavršenosti, pa se na haljine od ovoga materijala odvažuju samo najhrabrije trendseterice.



Na dodjeli australskih filmskih nagrada AACTA u Sydneyu modna ikona Cate Blanchett pojavila se u dugoj ružičastoj haljini iz nove kolekcije Alexandera McQueena koja je neodoljivo podsjećala na raskošnu spavaćicu.

Manekenka Rosie Huntington-Whiteley za promociju svog novog parfema uistinu je odabrala svilenu spavaćicu iz ponude Marks & Spancer. Štoviše, odlučila se za dva modela u nježnoj ružičastoj i sivoj nijansi do poda, koje se u ovom lancu prodaju po cijeni od oko 1000 kuna za komad.

Kako vam se sviđa trend spavaćica u ulozi haljine?

glasova:



Tanašan materijal ovakvih haljina ne trpi donje rublje, a pod svjetlima reflektora ni najmanju tjelesnu nesavršenost. Ne čudi stoga što je riječ o modnom trendu na koji se odlučuju samo najhrabrije trendseterice, jer se o njega vrlo lako 'poskliznuti'.

U našoj fotogaleriji pogledajte slavne dame koje uživaju u nošenju haljina od tanašne svile.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju