Redovito se divimo njihovim štiklama i načinu na koji ih kombiniraju s odjećom, a sada znamo i po kojim kriterijima biraju svoje omiljene cipele. Donosimo vam savjete slavnih glumica za uspješnu kupnju obuće

Najvažnije pravilo kod kupovanja cipela je udobnost. Oskarovka Julianne Moore savjetuje da nipošto ne kupujete cipele koje su neudobne prilikom prvog isprobavanja jer vam one nikada neće pristajati. Na prvo mjesto uvijek stavite osjećaj ugode, pogotovo ako kupujete cipele u kojima morate provoditi i po nekoliko sati.

S njom se slaže i Sarah Jessica Parker. Njoj je važno je da cipele budu udobne u svakom trenutku, bez obzira na to radi li se o štiklama ili mokasinkama. Moraju biti kvalitetno napravljene i ne smiju žuljati. Zato prilikom kupovine uvijek obratite pažnju na unutarnje šavove ili mjesta na kojima se vidi rez kože. To su dijelovi cipele koji često nažuljaju, pogotovo ako se nalaze na peti ili prstima.

Nipošto ne kupujte cipele koje su neudobne prilikom prvog isprobavanja jer vam one nikada neće pristajati.

Blake Lively obožava cipele Christiana Louboutina. Nemoguće je ne osjećati se glamurozno u njegovim cipelama, čak i ako ih samo 'nabacite' dok po kući hodate u pidžami, kazala je Blake za 'Glamour'. Ženama savjetuje da nikada ne odustaju od nošenja štikli jer one izdužuju figuru i u njima se osjećamo zavodljivo. Ona ih se nije odrekla ni tijekom trudnoće.

Eva Longoria jednom je u šali rekla da je rođena u cipelama na platformu i ne zna hodati u ravnim modelima. Iako svoje ležerne odjevne kombinacije često upotpunjuje cipelama na petu, upravo je ona jedna od najvećih zagovornica japanki i ravnih sandala za svakodnevne prilike. Ženama savjetuje da kod kupovine cipela ne robuju modnim trendovima i biraju modele prema prigodi i udobnosti.

Sve se dame slažu kako treba eksperimentirati s cipelama. Zavolite boje i uzorke jer oni nisu rezervirani samo za odjeću, nego i obuću. Nemojte strahovati od kombiniranja naoko nespojivih boja. Tko kaže da na sive hlače idu samo cipele neutralnih zemljanih tonova? 'Razbijte' monotoniju žutim ili rozim štiklama. Leopard ili zebra uzorak u kombinaciji s trapericama? Zašto ne!

I za kraj, ne zaboravite na zlatno pravilo kojeg se drže i slavne ljepotice – cipele se uvijek kupuju popodne ili navečer jer vam je tada noga veća nego ujutro.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju