Razvod je bolan, pogotovo ako ga uzrokuje preljub, ali prekid bračne zajednice prilika je za novi početak i novu sreću. U nastavku pogledajte koje su to slavne dame ostavile prošlost iza sebe i preporodile se u svakom pogledu nakon razvoda

Samo dva tjedna nakon što je na 82. dodjeli Oscara osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu u filmu "The Blind Side" i s pozornice teatra Kodak suprugu Jesseju Jamesu uputila pogled pun ljubavi, Sandri Bullock srušio se svijet.

Glumica je saznala da ju je suprug s kojim je upravo bila usred procesa posvajanja djeteta varao s nekoliko žena. U nadolazećim danima spomenute žene svoje priče o preljubu s Jamesom prodale su tabloidima i dodatno zagorčale težak životni period.

Shrvana Sandra odmah je iselila iz zajedničkog doma, predala zahtjev za razvod i isključila Jesseja iz procesa posvajanja. Prema vlastitom priznanju, u tim trenucima osjećala je neizmjernu bol zbog koje joj se činilo kao da nikada neće preboljeti izdaju. Međutim, u njezin život tada je došao sinčić Louis i zauvijek ga promijenio nabolje.

Moje srce je bilo slomljeno. Nisam znala hoću li se moći dići s poda. Ali dala sam si vremena. Kada si usred svega toga, imaš osjećaj da bol nikada neće prestati, ali prestane. Sretna sam zbog svega ostalog što imam. Sada vidim život kroz njegove oči. Uživam u svakom trenutku koji provodim s ovim predivnim ljudskim bićem. Imam sve što želim, osjećam se sretno i ispunjeno, kazala je krajem 2013. godine u jednom intervjuu.

Nakon razvoda nastavila je nizati poslovne uspjehe pa je tako 2014. godine opet nominirana za nagradu Oscar zahvaljujući sjajnoj izvedbi u znanstveno-fantastičnom filmu "Gravitacija".

Nedugo nakon toga jedan samozatajan i naočit muškarac uspio je osvojiti njezino srce. Na preporuku zajedničkih prijatelja, angažirala je fotografa Bryana Randalla za snimanje Louisove rođendanske zabave i ljubav se rodila već pri prvom susretu.

Glumica uskoro posvojila drugo dijete, djevojčicu Lailu koju odgaja s Bryanom. Sedam godina nakon razvoda, Sandra je sretnija nego ikad, a razvoda od supruga preljubnika više se ni ne sjeća.

Glazbena diva Tina Turner 1978. godine odlučila je da više neće trpjeti fizičko nasilje supruga Ikea. Pobjegla je od njega nakon incidenta tijekom kojeg ju je pretukao i odlučila zatražiti razvod. Nakon toga njezina karijera doživjela je strelovit uspjeh i Tina se prometnula u jednu od najuspješnijih glazbenica 20. stoljeća. Desetljeće nakon razvoda rekla je kako se nada da će njezina priča inspirirati druge na velike životne promjene.

Ako ste nesretni zbog nekoga, svoje majke, oca, muža, žene, posla, šefa, automobila – riješite ih se. Shvatit ćete da vaše pravo ja, vaša kreativnost, izlazi na vidjelo kada ste slobodni, kazala je.

Nakon bolnog razvoda, spisateljica Elizabeth Gilbert uputila se na jednogodišnje proputovanje Italijom, Indijom i Indonezijom. Nakon povratka s avanturističkog putovanja, napisala je knjigu "Jedi, moli, voli" koja je postala svjetski bestseler i donijela joj veliko bogatstvo.

Elisabeth Moss na glasu je kao jedna od najtalentiranijih glumica današnjice.  2009. godine udala se za komičara i glumca Freda Armisena. Brak je potrajao samo osam mjeseci, a do razvoda je došlo zbog njegove nevjere s kolegicom Abby Elliot. Elisabeth je svoj kratki brak nedavno opisala kao traumatično i grozno iskustvo. Međutim, i ona je nakon razvoda jednostavno procvala. Trenutno je glavna zvijezda hit serije "Handmaid's Tale" za koju je osvojila i nagradu Emmy u rujnu ove godine.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju