Među brojnim novim tehnikama bojanja kose koje su bile trend posljednjih godina, došao je red da isprobamo i tehniku zvanu "prženi kokos“ (eng. toasted coconut) koja se najavljuje kao veliki jesenski hit.

 

Za razliku do sirovih kokosovih pahuljica koje su bijele, prženi kokos poprima topliju, zlaćano smeđu boju. Kako kažu frizerski znalci, tehnika bojanja kose "prženi kokos" može se aplicirati i na plavoj i na smeđoj kosi, a njen najveći plus je taj što spaja i tople i hladne tonove.

Kod bojanja kose tehnikom 'prženi kokos' najvažniji je savršen omjer tamnog korijena koji se zatim pretače u pramenove hladne i tople nijanse plave boje



Dvojite li kakvu boju izabrati za prelazak iz ljetnog u jesenski look, "prženi kokos" mogao bi biti pravi izbor – umjesto da za dolazak hladnijeg vremena potamnite cijelu kosu, možete krenuti postepeno te potamniti samo korijen, a ostatak kose ostaviti svijetli pazeći da prijelaz tamnijih u svjetlije tonove bude gladak i bez jasne granice dajući kosu veliki kontrast i privid dimenzije.

Riječ je o toplo-hladnoj kombinaciji boja idealnoj za žene koje poslije ljetnog 'balayagea' ne žele potpuno prijeći u tamnu boju. Pramenovi u hladnim tonovima imitiraju boju kokosovih pahuljica, dok pramenovi u toplim tonovima daju taj prženi izgled. Tamni korijen kosi daje dodatnu dubinu. Zlaćana boja kod ove tehnike bojenja kose savršeno povezuje tamni korijen i najsvjetlije pramenove, opisuje frizerka Nikolina Perković.

S obzirom na to da mnoge žene dvoje oko toga žele li topliju ili hladniju nijansu plave, pitaju se što im bolje pristaje, "prženi kokos" spaja obje varijante i tako udovoljava u oba slučaju. Štoviše, možete birati želite li da prevladavaju topliji ili pak hladniji tonovi ili da budu podjednaki. Kod bojanja kose tehnikom "prženi kokos" najvažniji je savršen omjer tamnog korijena koji se zatim pretače u pramenove hladne i tople nijanse plave boje.


Krajnji rezultat je boja koja nije niti pretopla niti prehladna – frizura kakvu žele brojne žene.

Iako je korijen kod ove tehnike bojanja kose taman, frizerski stručnjaci napominju da se lakše radi na plavoj ili plavo-smeđoj kosi dok će za tamnije smeđu kosu vjerojatno biti potrebno više dolazaka frizeru kako bi se dobio željeni rezultat, odnosno vrlo svijetloplavi vrhovi.


Za brinete će biti potrebno dva do tri dolaska kako bi se dobio taj hladni efekt, odnosno kako bi se postigli najsvjetliji pramenovi, napominje Nikolina.

Ovaj će trend imati još više poklonica kada otkrijemo da je ova tehnika bojanja vrlo nezahtjevna za održavanje.

Za samo postizanje efekta 'prženog kokosa' možda će trebati vremena, ali nakon toga ovakvu je frizuru vrlo lako održavati te neće biti potrebni česti odlasci frizeru, ističe frizerka Nikolika Perković iz frizerskog studija Nikas.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju