U sklopu bilateralnog posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s britanskom kraljicom

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otputovala je u London. U sklopu svog prvog bilateralnog posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu susrela se i s britanskom kraljicom Elizabetom II. u Buckinghamskoj palači.

Predsjednica je u London stigla kao gošća britanske vlade, a s kraljicom je 45 minuta razgovarala o raznim političkim događanjima u svijetu.

Uoči susreta mnoge je zanimalo kako će se hrvatska predsjednica odjenuti s obzirom da druženje s britanskom kraljicom zahtjeva poštivanje brojnih protokolarnih pravila, a to uključuje i ona o odijevanju.

Željko Kramarić, bivši šef državnog protokola, napomenuo je kako su kratki odjevni komadi nedopustivi, a poželjno je i da boja odjeće bude decentna poput npr. crne ili sive.

Predsjednica je poštivala protokol i odjenula crnu haljinu u kombinaciji s crno bijelim sakoom ukrašenim motivima čipke, kreaciju etno butika Mara. Pomalo neočekivane bile su salonke u vatreno crvenoj boji koje se smatraju odvažnim odabirom za ovu prigodu. Kosu je predsjednica svezala u elegantnu punđu, a izdanje je zaokružila decentnim nakitom.

Kolinda Grabar-Kitarović danas bi se trebala susresti i s britanskom premijerkom Theresom May čiji osebujni stil odijevanja Britanci obožavaju.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju