Što odjenuti za božićni domjenak, ručak ili izlazak? Tražite li idealnu odjevnu kombinaciju koja će istovremeno izgledati trendi, a biti primjerena prilici, poslušajte savjete domaćih modnih dizajnera, Matije Vuice, eNVy rooma, Ivice Skoke i Martine Budek

1. Kombinacija crnog i bijelog uvijek je dobrodošla za božićni ručak s obitelji.
Odjenete li široke elegantne hlače s visokim strukom i bijelu čipkastu košulju, to će biti jako primjereno. Ako idemo negdje dalje, možda na nekakav večernji božićni izlazak, bit će prekrasno ako imamo na sebi neku lijepu svilenu baršunastu haljinu, kaže modna dizajnerica Matija Vuica.

2. Haljina ne smije biti ni prekratka ni preduga.

Ove godine jako je popularan pliš koji je ušao potpuno u trend modu u nekakvom lepršavom, laganom, svilenom obliku s malo čipke. Bit će idealna kombinacija za odlazak na nekakav večernji koncert ili izlazak s prijateljima, savjetuje Matija.


3. Ako vam je crvena preintenzivna, prljavo ružičasta ili bordo su dobra alternativa.

Preporučila bih haljine mini ili midi dužine s nekim pomacima u krojenju koje nisu toliko klasične, a opet imaju zanimljive svečane detalje kao što su gumbići i trakice, ističe modna dizajnerica Martina Budek.

4. Idete li na polnoćku prvenstveno se toplo odjenite.
Uz večeru uz obitelj može se malo finije odjenuti, a i pidžama nikad nije loša stvar, kaže dizajner Vjeko Franetović iz modnog dvojca eNVy room.

Ako ste na nekakvim domjencima ili vani s ekipom na nekom svečanijem mjestu naravno da ćete odjenuti nešto i finije, odijelo ili leptir mašnu,
savjetuje dizajner Nikica Ivančević, druga polovica eNVy rooma.


5. Koktel haljina nepogrešivi je izbor za dame.
Najbolja bi bila crna koktel haljinica s nekim lijepi kaputićem preko. Za gospodu isto tako odijela ili eventualno, ako će biti malo ležernija varijanta, dobra košulja, dobre traperice, sako i to je to, kaže modni dizajner Ivica Skoko.

Prijedloge domaćih dizajnera za božićna slavlja pogledajte u prilogu INmagazina.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju