Salonke su, bez sumnje, najpopularniji i najtraženiji model obuće s visokom potpeticom. Svestrane su, mogu se nositi uz sve odjevne komade i u svakoj modnoj sezoni.

Galerija Jameela Jamil u modelu Hot Chick Thomasin McKenzie u modelu Hot Chick Gemma Chan u modelu Hot Chick +7 Salonke Hot Chick dizajnera Christiana Louboutina

Kada raspravljamo o najpoželjnijim modelima dizajnerskih salonki, prvo ime koje mnogima padne na pamet jest Christian Louboutin.

Prije nego što je pokorio modni svijet, slavni Francuz dizajnirao je cipele za modne kuće Chanel, Yves Saint Laurent i Maud Frizon. U 80-ima je napustio dizajnerski posao, ali cipele su mu toliko nedostajale da je naposljetku odlučio pokrenuti vlastiti brend. Otvorio je svoj atelje u Parizu 1991. godine, a njegova prva mušterija bila je princeza Caroline od Monaka.

Salonke So Kate Salonke So Kate (Foto: Profimedia)

Dvije godine kasnije primijetio je svoju pomoćnicu dok je lakirala nokte crvenim lakom. U tom trenutku dobio je ideju o crvenim potplatima na cipelama kao koketnom dizajnerskom elementu na svojim štiklama. Muškarci su poput bikova, ne mogu odoljeti crvenom potplatu, našalio se jednom prilikom.

Louboutin So Kate salonke Louboutin So Kate salonke (Foto: Profimedia)

Ostalo je povijest. Njegove cipele s crvenim potplatima vladaju crvenim tepisima diljem svijeta i raznim svečanim događanjima, ali viđamo ih i na zagrebačkoj špici.

Street style izdanje sa zagrebačke špice Louboutinov model Hot Chick na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

So Kate i Pigalle među najpopularnijim su Louboutinovim modelima, a naša današnja street style zvijezda odlučila se model pod nazivom Hot Chick. Senzualni model prepoznatljiv je po asimetričnom rubu i dostupan u raznim varijantama kada su u pitanju boja i materijal, a ova zgodna dama odlučila se za lakiranu varijantu u crnoj boji.

Salonke Hot Chick dizajnera Christiana Louboutina Salonke Hot Chick dizajnera Christiana Louboutina (Foto: Profimedia)

15 najpoželjnijih modela divnih Louboutinki +0 Christian Louboutin

Vanna: Cipele koje bi žene diljem svijeta rado vidjele u svom ormaru Vanna je održala koncert u Sarajevu Vanna je održala koncert u Sarajevu Vanna u cipelama Christiana Louboutina +4 Vanna je održala koncert u Sarajevu

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju