Klasičan vuneni kaput u bež boji hit je svake jeseni i zime na zagrebačkim ulicama. Ovaj fleksibilan komad sjajno će se uklopiti u svaki ženski ormar i stil.

Galerija Svijetlosmeđi kaput je omiljen brojnim damama u Hrvatskoj - 7 Svijetlosmeđi kaput je omiljen brojnim damama u Hrvatskoj - 5 Svijetlosmeđi kaput je omiljen brojnim damama u Hrvatskoj - 6 +8 Smeđi kaput može se kombinirati i uz ležernu majicu s kapuljačom

Iako su se vrlo slični predmeti nosili još u vrijeme starih Rimljana, kaput je kao sastavni dio odjeće ušao u europsku modu tek u srednjem vijeku. Isprva su ga nosili tek muškarci – i to redom oni iz viših staleža.

S vremenom se mijenjao njegov izgled, materijali od kojih se radio i način izrade. Danas je bez toplog kaputa nemoguće zamisliti zimu.

Najpopularniji model? Ako je suditi prema prizorima sa zagrebačkih ulica apsolutni vladar je vuneni kaput u svijetlosmeđoj boji, odnosno u varijacijama od nježne boje bijele kave do odvažnije nijanse devine dlake.

Bež kaput čest je prizor i na modnim pistama Bež kaput čest je prizor i na modnim pistama (Foto: Profimedia)

Na tržištu se mogu naći različite varijacije ovog kaputa – od strukiranih modela na kopčanje i vezanje do predimenzioniranih modela koje skrivaju žensku siluetu. Podjednako su popularni kaputi s porubom koji dopiru do sredine bedara, koljena i gležnja.

Vuneni kaput u bež boji odlično se sparuje uz ležerne traperice i majice, uz poslovna odijela i večernje haljine. Ljubiteljice opuštenijeg stila iskombinirat će ga uz tenisice sa skrivenom petom ili gležnjače ravnih potplata, dok će ga dame koje preferiraju eleganciju nositi uz štikle i čizme s visokom potpeticom.

Svijetlosmeđi kaput je omiljen brojnim damama u Hrvatskoj - 5 Ležerna kombinacija plavokose dame iz centra Zagreba sa svijetlosmeđim kaputom (Foto: Josip Moler/Cropix)

Potvrđuju to i prizori iz glavnog hrvatskog grada. Za oko nam je zapela i plavokosa dama s Trga bana Josipa Jelačića koja se od niskih temperatura zaštitila upravo svijetlosmeđim vunenim kaputom do ispod koljena.

Zagrebačka špica: Zgodna dama u čizmama koje se isplati nositi uz minicu Street style izdanje sa zagrebačke špice Visoke čizme u zagrebačkom street style izdanju Mlada dama sa zagrebačke špice u visokim čizmama +0 Street style izdanje zgodne dame sa zagrebačke špice

Dubrovačka špica: Tražena torbica i tenisice sa šljokicama za efektno izdanje Torba Snapshot Marca Jacobsa Torba Snapshot Marca Jacobsa Torba Snapshot Marca Jacobsa u dubrovačkom street style izdanju +8 Golden Goose tenisice

Ispod kaputa provirivala je prugasta vesta sa zatvaračem i crne traperice predimenzioniranih nogavica uz koje su se sjajno uklopile čizme nazubljenih potplata. Izdanje je podigla s nekoliko dodataka u kontrastnoj crvenoj boji – s francuskom kapom i torbicom.

Kako Hrvatice nose zimski kaput u svijetlosmeđoj boji, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta. Tu vam se očekuje i izbor nekoliko modela bež kaputa iz novih kolekcija.

H&M kaput, 59,99 eura H&M kaput, 59,99 eura (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju