Strije su oštećenja, odnosno napukline na koži u obliku tanjih i debljih linija koje nastaju prilikom naglog i brzog rastezanja tkiva. I dok na pojavu strija djelomično možemo utjecati, kada ih ugledamo na koži najčešće je već kasno. Donosimo 3 najvažnije stvari o strijama koje bi trebala znati svaka žena

1. Strije ne možete potpuno ukloniti
Za razliku od blažih ogrebotina čiji ožiljci nakon nekog vremena gotovo potpuno nestanu, strije je nemoguće u potpunosti 'izbrisati' s kože. Iako na tržištu postoje brojni tretmani koji garantiraju uspjeh, jedino što oni mogu je maksimalno ih zakamuflirati.

Tretmani mogu promijeniti teksturu ožiljka, posvijetliti strije, zagladiti ih i smanjiti njihovu vidljivost, no one će i dalje ostati na koži.

Isto tako, treba imati na umu kako je za dobivanje pozitivnih rezultata potrebno izdvojiti nekoliko mjeseci i obaviti veliki broj tretmana što može biti vrlo skupo.

Kreme i losioni protiv strija mogu zagladiti, nahraniti i osvježiti kožu, što strije može učiniti nešto manje vidljivima, no neće ih ukloniti

2. Kreme i losioni imaju neznatan učinak
I dok kvalitetnom i dosljednom pripremom kože kremama, uljima i losionima za tijelo možemo spriječiti nastajanje strija, u trenutku kada se one pojave na koži, preparati ovog tipa više nisu toliko učinkoviti.

Naime, kreme i losioni protiv strija mogu zagladiti, nahraniti i osvježiti kožu, što strije može učiniti nešto manje vidljivima, no neće ih potpuno ukloniti te će one i dalje ostati na koži.

 Donosimo najkorisnije načine kako smanjiti vidljivost strija.

3. Starim strijama nema spasa
I dok je strije pod nazivom striae alba, koje smo dobili tijekom odrastanja ili nagle promjene težine gotovo nemoguće zakamuflirati te ih jednostavno moramo prihvatiti kao dio našeg tijela, tek nastale strije, koje se najčešće pojavljuju tijekom trudnoće još uvijek se mogu vizualno sakriti.

Riječ je o strijama naziva striae rubra koje, zbog brojnih vidljivih kapilara, imaju crvenu ili ljubičastu boju. Ovakve 'friške' strije učinkovito se mogu ublažiti laserskim tretmanom koji će ukloniti vidljivu boju i maksimalno izgladiti tek nastale "pukotine" na koži.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju