Tom Hanks je bez sumnje jedan od najvećih holivudskih glumaca današnjice. Iako iza sebe ima karijeru dugu gotovo pet desetljeća, brojne pamtljive role, dva Oscara i mnoge druge prestižne filmske nagrade, nije se mnogo promijenio u odnosu na svoje glumačke početke.

Galerija Tom Hanks i Rita Wilson u braku su već 35 godina Tom Hanks i Rita Wilson vole razmjenjivati nježnosti u javnosti Tom Hanks i Rita Wilson +5 Tom i Rita

Tom Hanks prkosi holivudskim stereotipima na svakom koraku – znatiželjan je, spontan i zaigran i u šestom desetljeću života, a kolege ga smatraju jednim od najljubaznijih ljudi u filmskoj industriji.

Povrh svega, u sretnom je braku s glumicom i producenticom Ritom Wilson već 35. godina što se smatra nevjerojatnim postignućem u holivudskoj tvornici snova u kojoj partnerstva obično pucaju prije nego što kažete keks.

Kada ga mediji pitaju što je tajna njihovog braka, on spremno odgovara.

Oženjen sam za pravu ženu. Sretan sam što je u mojem životu predivna Rita Wilson. Ja sam najsretniji čovjek na svijetu.

Rita Wilson i Tom Hanks oženili su se 30. travnja 1988. godine Rita Wilson i Tom Hanks oženili su se 30. travnja 1988. godine (Foto: Profimedia)

Tom Hanks ima i vrlo čvrst stav o tome kada bi se trebalo stupiti u bračnu zajednicu.

Nitko se ne bi trebao vjenčati prije 30-e, izjavio je svojevremeno holivudski glumac za američki magazin People.

I zna zašto to govori.

Rita Wilson je, naime, njegova druga supruga. Tom je prvi put izrekao sudbonosno da u siječnju 1978. s navršenih 21 godinu. Njegova prva odabranica bila je četiri godina starija Samantha Lewes koju je upoznao na studiju glume pri Državnom sveučilištu Kalifornija u Sacramentu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dva mjeseca prije vjenčanja postali su roditelji dječačića Colina, a u braku dobili i kćer Elizabeth.

Samantha i Tom u braku su ostali devet godina, iako su počeli odvojeno živjeti mnogo ranije, a papire za razvod podnijeli još 1985. godine. Kada danas komentira svoj prvi brak, Hanks priznaje da se vjenčao jer je bio premlad i usamljen. 

Brak bi trebao biti svjesna odluka, a ne impulzivni potez, ističe glumac.

Tom Hanks i Rita Wilson na Oscarima 1995. godine Tom Hanks i Rita Wilson na Oscarima 1995. godine (Foto: Guliver)

Svjesno je odlučio da će oženiti mladu glumicu Ritu Wilson 1988. godine koju je upoznao sedam godina ranije na setu tv serije "Bosom Buddies", a s kojom je radio i u filmu "Volunteers" iz 1985. godine. Glumac se zbog nje preobratio i postao član grčke pravoslavne crkve.

Između Rite i Toma nije planula ljubav na prvi pogled, već prijateljstvo na prvi susret. Oboje su bili zauzeti kada su se upoznali pa su odlučili izgraditi prijateljstvo temeljeno na obostranom poštovanju i kolegijalnosti. S vremenom je iz prijateljstva izrasla romantična ljubav, a onda su je okrunili brakom i roditeljstvom. Rita je rodila dva sina – Cheta 1990. i Trumana 1995. godine.

Kada se Ritu Wilson pita što je tajna njihove dugovječne ljubavi, ona kaže:

Tom Hanks i Rita Wilson vole razmjenjivati nježnosti u javnosti Tom Hanks i Rita Wilson vole razmjenjivati nježnosti u javnosti (Foto: Profimedia)

Vjenčali smo se, posvetili smo se jedno drugome, volimo se i marljivo radimo na našoj vezi. Ne samo da se volimo, stvarno se volimo, volimo biti zajedno, podržavamo jedno drugo i održavamo otvorene komunikacijske kanale. To je uvijek važno.

Nisu samo Leonarda i Zvone: Osam slavnih parova koji su se mirili nakon prekida Leonarda i Zvonimir Boban 2005. godine Leonarda i Zvonimir Boban Leonarda i Zvonimir Boban +6 Justin i Hailey Bieber hodali su neoliko mjeseci 2016., a onda se pomirili 2018. godine

10 hrvatskih parova za koje smo zaboravili da su bili zajedno Jelena Veljača bila je u braku s Jankom Popovićem Volarićem Zrinka Cvitešić i Hrvoje Rupčić 2012. godine Franka Batelić i pjevač Luka Tomaš bili su 2011. godine zajedno na odmoru +7 Goran Ivanišević i Danijela Mihalić

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju