Ulje iz endemskog drveta argana koje raste samo u jugozapadnom Maroku i danas se dobiva ručno na tradicionalan način. Zbog svog djelotvornog učinka na zdravlje, dobilo je naziv drvo života, a njegovo ulje smatra se jednim od najučinkovitijih proizvoda za kosu i vlasište. No za tretman ovim dragocjenim uljem nećete morati posegnuti u sjeverozapadnu Afriku, već to možete odraditi i kod kuće.

  Galerija Tretman kose arganovim uljem za marokansku ljepotu kose Nastanak arganovog ulja Tretman kose arganovim uljem za marokansku ljepotu kose +5 Precious Argan

Arganovo ulje na mnoge je načine dragocjeno, a tradicionalna priprema samo je jedan od njih. Dobiva se cijeđenjem oraščića endemskog drva argana. Oraščići se ručno beru i sakupljaju, razbijaju kamenom, a koštice koje se nalaze u oraščiću melju u gustu pastu. Istu smjesu potom cijede kako bi nastalo ulje.

Plodovi se beru samo u ljetnim mjesecima, tijekom lipnja i srpnja, a potrebno je čak punih godinu dana da bi plod potpuno sazrio. Upravo taj zahtjevni i dugotrajni postupak ulje čini vrijednim i rijetkim finalnim proizvodom.

Nastanak arganovog ulja Nastanak arganovog ulja Foto: Getty

ARGANOVO ULJE IZ MAROKA PRAVI JE ELIKSIR LJEPOTE, MLADOSTI I SJAJA

Arganovo ulje sve se više koristi u kozmetičkoj industriji u proizvodima za njegu kože i kose. Osim što čini kosu svilenkastom na dodir, ona je zdravija i ljepša. Taj eliksir ljepote vrlo je učinkovit za poticanje rasta kose i upravo se zato smatra jednim od najučinkovitijih proizvoda za kosu i vlasište. Sadrži visoku koncentraciju vitamina E, snažnog antioksidanta koji hrani i obnavlja suhu, oštećenu kosu i vrhove te tako potiče zdrav rast kose.

Ulje argana također sadrži zasićene i nezasićene masne kiseline koje vlaže kosu i čine ju mekom i glatkom te linoleinsku kiselinu koja je vrlo učinkovita u sprječavanju gubitka kose. Vrlo je važno zadržati vlažnost vlasišta jer se na taj način poboljšava elastičnost, snaga i debljina kose te sprječavaju razni problemi poput peruti, nadraženja kože ili začepljenih folikula kose koji uzrokuju pojačano ispadanje vlasi. Ako imate bilo koji od navedenih problema, isprobajte njegu arganovim uljem.

TRETMAN ARGANOVIM ULJEM

Ulje argana možete jednostavno uključiti u svoju rutinu njege kose i iako zvuči kao ekskluzivni sastojak, pri tome ne morate ostati prazna novčanika. Linija proizvoda pod nazivom Precious Argan obogaćena prirodnim arganovim uljem iz Maroka sadrži tri linije – Hydro, Colour i Repair.

Proizvodi ne sadrže paraben, alkohol i konzervanse kako bi intenzivno obnavljali oštećenu i suhu kosu. Izvrsni su za njegu i zaštitu ekstremno ispucanih vrhova, što će razveseliti sve one koji imaju suhu i obojenu kosu. Ako imate suhu kosu s ispucanim vrhovima, najbolji je odabir Precious Argan Repair, linija koja hrani i obnavlja oštećenu kutikulu kose. Kosa tako postaje podatna, meka i glatka na dodir. Oni koji redovito boje kosu naći će svog nježnog suputnika u liniji Precious Argan Colour, koja štiti boju kose od izbljeđivanja i omogućuje da ona ponovo zablista i postane elastična. A ako ste jedni od onih čija kosa ne zahtijeva određen tretman, već želite svilenkast izgled kose, onda je za vas linija Precious Argan Hydro, koja intenzivno vlaži kosu i daje joj lakoću.

Njega je namijenjena za korištenje u dva koraka. Nakon šampona na kosu nanesite balzam i nakon dvije do tri minute temeljito isperite. Osim što ćete imati iznimnu mekoću, sjaj i blistavu glatkoću, probate li ovaj duo, vaša će kosa predivno mirisati jer je linija Precious Argan upotpunjena mističnim marokanskim parfemom koji obavija kosu zavodljivim orijentalnim mirisom.

Tretman kose arganovim uljem za marokansku ljepotu kose Tretman kose arganovim uljem za marokansku ljepotu kose Foto: Getty

Linija za osnovnu njegu Precious Argan dostupna je u dm-ovim prodavaonicama po cijeni od 39,90 kune za 500 ml.
 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju