Za većinu žena dijete je jedan od osjećaja koji najviše ispunjavaju život. Rođenje djeteta može donijeti radost ne samo majci, nego i svima oko nje. Međutim, neke žene muče posljedice koje trudnoća može ostaviti na njihovo tijelo. Istezanje kože abdomena, grudi, bedara i drugih dijelova tijela za vrijeme trudnoće može rezultirati obješenom kožom, strijama i izdvojenim nakupinama masnog tkiva


Kako bi se suprotstavile tome, neke žene odlučuju se na 'Mommy Makeover', kombinaciju postporođajne plastične kirurgije, tretmana kože i uklanjanja celulita. Osnovna namjena ovih zahvata i tretmana je obračun s neželjenim fizičkim posljedicama trudnoće koje se ne mogu ukloniti samo kroz dijetu i vježbanje.

Idealni kandidati

Ako ste uspješno skinuli kilograme nakon trudnoće, no ne možete se riješiti tvrdoglavih masnih naslaga i obješene kože, najvjerojatnije ste dobar kandidat za estetske zahvate i tretmane koji se obično nude unutar Mommy Makeover plana. Važno je naglasiti i zapamtiti da Mommy Makeover nije predviđen za žene koje su nedavno postale majke.

Kako bismo vas smatrali dobrim kandidatom za Mommy Makeover, morate biti stariji od 18 godina i dobrog zdravlja. Također, ako se odlučite na neke kirurške zahvate, ne biste smjeli planirati još djece. Ako pak ponovno zatrudnite, obavljeni Mommy Makeover neće ugroziti vaše zdravlje niti zdravlje vašeg djeteta. Međutim, nova trudnoća može poništiti rezultate Iz tog razloga savjetujemo mlađim ženama da pričekaju par godina prije nego li se definitivno odluče za Mommy Makeover.

Realna očekivanja

Na konzultacijama u Poliklinici Bagatin detaljno ćemo vam objasniti brojne operativne opcije kako bismo bili sigurni da imate prihvatljivo razumijevanje o tome što se može, a što se ne može postići. Ovi tretmani mogu biti veoma korisni u uklanjanju viška kože, zatezanju oštećenih mišića i smanjenju vidljivosti strija i celulita. Međutim, niti jedan od zahvata ne smije se smatrati tretmanom gubitka kilograma. Iako mogu oblikovati vašu kožu tako da odgovara vašoj prirodnoj mršavijoj figuri, ako imate viška kilograma, trebali biste se potruditi izgubiti ih prije Mommy Makeovera.

Morate i shvatiti da, iako je ovo tretman koji vam može pomoći da izgledate mlađe, on ne može zaustaviti proces starenja. I na koncu, nema garancija da će vam tijelo izgledati identično kao prije trudnoće. Trudnoća uzrokuje značajne biokemijske i fizičke promjene pa stoga, iako Mommy Makeover može veoma poboljšati vaš izgled, ne može poništiti sve posljedice trudnoće. No s razboritim očekivanjima bit ćete veoma zadovoljni rezultatima tretmana i zahvata.

Najtraženiji tretmani i zahvati nakon trudnoće

Trudnoća i dojenje ostavljaju utjecaj na ženske grudi. Tkivo grudi se rastegne, dolazi do gubitka elastičnosti kože, grudi mijenjaju svoj izgled i čvrstoću te se počinju spuštati. Podizanje grudi ili mastopeksija kirurška je metoda kojom se grudima daje novi izgled, čvrstoća i položaj, a u pojedinim slučajevima podizanje grudi se radi u kombinaciji s povećanjem grudi kako bi se povećao volumen grudi.

Trbuh prolazi kroz najviše promjena tijekom trudnoće. Koža na abdomenu nije više čvrsta i zategnuta kao prije, dolazi do opuštanja mišića, a mogu se pojaviti mrske strije i višak masnog tkiva. Ovisno o godinama, genetici i kilogramima neke promjene će biti blaže i nestati nakon par mjeseci, no nekad nije moguće vratiti normalni tonus mišića i kože.



Abdominoplastika ili „tummy tuck“ je kirurški zahvat za uklanjanje viška kože na trbuhu koji ženama često predstavlja estetski i psihološki problem. Abdominoplastika se smatra dobrom metodom ako se dijetom i vježbom ne može popraviti ozbiljna opuštenost mišića do koje dolazi najčešće nakon nekoliko trudnoća.

Najčešći problem žena nakon poroda je višak masnog tkiva na bedrima i na području oko trbuha koji je često teško ukloniti. U tom slučaju je najbolje rješenje liposukcija koja će odmah vašem tijelu dati ljepši oblik, vratiti stare konture tijela i preoblikovati određeni dio tijela. Liposukcija je jedna od najpopularnijih i najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji kojom se može smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela. Ovom metodom se odstranjuje suvišno masno tkivo iz tijela zajedno sa stanicama u kojima se mast taloži a rezultati su vidljivi odmah.

Laserski tretmani za oblikovanje tijela

Za one koji bi željeli manje invazivan tretman za oblikovaje tijela i ciljano skidanje masnih naslaga nakon trudnoće, idealno rješenje je laserski tretman Zerona ili ultrazvučni tretman Med2Contour. Zerona je dokazano najbolji i najsigurniji neinvazivni laserski tretman za oblikovanje tijela na svijetu i on efektivno uklanja lokalizirano masno tkivo i tvrdokorni celulit bez negativnih nuspojava. Med Contour ultrazvučni tretman oblikovanja tijela namijenjen je preoblikovanju tijela i dubinskom uklanjanju celulita. Ovdje zajedno djeluje snaga ultrazvučne terapije i limfna drenaža, a odlična je nadopuna i liposukciji.

Neke žene za vrijeme trudnoće suočavaju se s lokaliziranom hiperpigmentacijom na licu i tijelu čiji su uzrok hormonalne promjena tijekom trudnoće. Ona se pojavljuje u 50-70% trudnica, a pojačava se kod izlaganja suncu. Hiperpigmentacija postepeno nestaje nakon poroda, ali isto tako može i perzistirati. Osobe koje zadese pigmentne promjene kože, poznate kao i pigmentne lezije mogu ih ukloniti žutim laserom. Sam laserski tretman uklanjanja pigmentnih promjena nije kompliciran te se obavlja ambulantno bez lokalne anestezije.

Mommy Makeoveri jedinstveno su personalizirani planovi tretmana, a naš tim stručnjaka u Poliklinici Bagatin može vam pomoći u odabiru zahvata koji su najprikladniji za vas, na osnovu vaših željenih estetskih rezultata, zdravlja i vremena. Iako namjena niti jednog od zahvata nije gubitak kilograma, nakon Mommy Makeovera mogli biste uživati u dotjeranoj, mladolikijoj figuri tijela koja pobliže nalikuje vašem tijelu prije trudnoće. Ako se želite naručiti na razgovor s našim stručnjacima slobodno nam se obratite mailom na info@poliklinikabagatin.hr ili telefonski na 01/46 10 225.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju