Bol u glavi i tijelo 'isušeno' alkoholom izdajice su noći provedene u slavlju kada brojni posegnu za kapljicom viška. Dan poslije novogodišnje zabave brojnima je sinonim za mamurluk, kojeg se na sve načine pokušavamo riješiti. Najučinkovitiji u tomu su mali prijatelji iz smočnice u kombinaciji sa spasonosnom vodom.

 U nastavku pročitajte pet savjeta kako si pomoći ako vam muči mamurluk te jednostavni recept za provjereni napitak koji pomaže. 

1. Nezamjenjiva i najzdravija voda ključna je kapljica kod svake borbe s dehidriranim tijelom, pa tako i kada je u pitanju mamurluk. Suhi osjećaj u tijelu umanjit će ako vodu ispijate tijekom slavlja, a posebice sljedećeg dana i to pola litre svakih sat vremena.

Pokušajte izbjegavati masnu i slatku hranu, umjesto nje posegnite za svježim voćem i povrćem.



2. Jutro započnite s razbuđujućim i ljekovitim miksom vode i limuna, u pola litre mlake vode dodajte svježe iscijeđen limun, promiješajte i popijte.

3. Za okrepljujući napitak poslije obroka smućkajte pola litre vode s dva dcl jabučnog soka, čistog bez primjesa šećera i pola žlice jabučnog octa. Idealno bi bilo skuhati dvije jabuke i dvije dunje, takva je voda bogata kromom, mineralom koji pospješuje djelovanje inzulina u tijelu, te potiču stanice na primanje glukoze.

4. Pokušajte izbjegavati masnu i slatku hranu, umjesto nje posegnite za svježim voćem i povrćem. Tijekom dana pojedite najmanje dva tanjura juhe od rajčice ili pak domaće pileće u koju ste dodali luk, češnjak i crvenu papriku. Ovo povrće baš kao i pileće meso sadrže aminokiselinu cistein, koja pomaže u obnavljanju jetre.

5. Poznato je kako kupovna energetska pića sadrže niz šećera i aditiva, pa iako nam se čini kako nam vraćaju energiju zapravo je dugoročno kradu tijelu, što tijekom mamurluka nikako ne želimo. Zamjena za takva postoji i to domaća koja sadrži tri najvažnija sastojka za vraćanje iznemoglog organizma u život, minerale, vodu i ugljikohidrate.

Sastojci za domaće energetsko piće protiv mamurluka:

  • 2 dcl vode
  • 2 dcl svježe cijeđenog soka naranče
  • četvrtina žličice soli
  • pola žličice svježe naribanog đumbira

Domaće energetsko piće protiv mamurluka - priprema: 

  • Promiješajte kipuću vodu i sok naranče pa dodajte sol pa kratko promiješajte. Energetsku bombu ispijte kada god osjetite nagli pad energije u tijelu.

 U nastavku pronađite još recepata za napitke koji pomažu. 

Eliksir za čišćenje jetre Čišćenje jetre: Eliksir od samo tri sastojka koji eliminira masnoće i toksine

Napitak za čišćenje bubrega Čišćenje bubrega: Napitak od nekoliko centi koji pomaže i kod upala

Slika nije dostupna Nakon prejedanja: Napitak koji tjera loše masnoće iz tijela

Slika nije dostupna Detoksikacijski div: Napitak koji će razbiti kamen u želucu

Uzdravlje! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju