Tijekom godina Severina se izgradila i kao modna ikona te je uvijek na vrhu popisa najbolje odjevenih Hrvatica. Brojna su modna izdanja kojima je na crvenom tepihu nadmašila konkurenciju, a mi smo povodom Severininog 51. rođendana izdvojili njih top pet.

Galerija Severina na proslavi svog 50. rođendana Severina na proslavi svog 50. rođendana Severina u Beogradu 2012. godine +2 Severina u haljini Stelle McCartney na Sarajevo Film Festivalu 2013. godine

Modno izdanje koje je već sada kultno Severina je nosila na velikoj proslavi svog 50. rođendana lani u Zagrebu. Izgledala je fantastično u Balenciaginoj drapiranoj crnoj haljini asimetričnog kroja s visokim ovratnikom sa šalom te dugačkim šlepom. Uz vamp večernju toaletu kombinirala je sandale izrađene od kombinacije lakirane kože i prozirnog materijala, dizajnirane u suradnji kuća Jimmy Choo i Mugler. Na elegantnim sandalama posebno se isticala svjetlucava kristalna kugla na prednjem dijelu.

Severina na proslavi svog 50. rođendana Severina u kreaciji modne kuće Balenciaga na proslavi svog 50. rođendana (Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell)

Nezaboravna je i vrlo glamurozna "gola" haljina dizajnerice Matije Vuice koja je Severini donijela još jedan modni trenutak za povijest. Nosila ju je u Beogradu 2012. kada je primila nagradu za osobu godine, a nema sumnje da je toga dana bila i glavna zvijezda večeri. Riječ je o vrlo zanimljivoj i posebnoj haljini izrađenoj od tila, na koji su aplicirani kristali i šljokice. Dodatno je raskošnom čini voluminozni cvjetni volan na donjem dijelu te šlep.

Severina u Beogradu 2012. godine Severina u haljini Matije Vuice 2012. godine (Foto: HaloPix/Pixsell)

Sarajevo Film Festival Severina je pak osvojila u pripijenoj kreaciji s potpisom britanske dizajnerice Stelle McCartney. To modno izdanje, koje se često izdvaja kao jedno od Severininih najboljih, još je jednom pokazalo koliko joj dobro stoji zelena boja, a naročito ovakva tamnija smaragdna nijansa. Kao upečatljiv detalj haljina je imala remen u zlatnoj nijansi koji je dodatno naglasio struk i zavodljivu liniju kreacije.

Severina u haljini Stelle McCartney na Sarajevo Film Festivalu 2013. godine Severina u haljini Stelle McCartney na Sarajevo Film Festivalu 2013. godine (Foto: HaloPix/Pixsell)

Koje vam se od top pet Severininih izdanja najviše sviđa?

glasova:

Još jednu wow zelenu haljinu, ovoga puta satensku, Severina je odabrala i za predstavljanje knjige "U ime mafije", talijanskog pisca Maxa Bunkera na Comic conu u Zagrebu 2021. godine. Zavodljiva haljina od podatnog materijala istaknula je fit figuru pjevačice, a iako duga do poda i s dugim rukavima, materijal i kroj modela bio je toliko pripijen uz tijelo da nije ništa prepustio mašti. Strateški izrezi na grudima i predjelu nogu naglasili su njezine ženstvene adute, dok je nabrani dio u struku dodatno istaknuo taj dio tijela.

Severina na Comic conu 2021. godine Severina na Comic conu 2021. godine (Foto: Darko Tomas/Cropix)

Severina: Dokaz da su crna haljina i mrak sandale dovoljni za izdanje o kojem će svi pričati Severina Severina na dodjeli nagrada Zlatni Studio Severina na dodjeli nagrada Zlatni Studio +3 Severina na dodjeli nagrada Zlatni Studio  

Severininih top pet modnih izdanja zaključuje bijela haljina sa svjetlucavim nitima u kojoj je zablistala na partyju Story Hall of Fame 2016. godine. Uz svečanu toaletu koja podsjeća na glamur starog Hollywooda i doba charlestona izvrsno je pristajala kraća perika sa šiškama platinasto plave boje.

Severina na partyju Story Hall of Fame 2016. godine Severina na partyju Story Hall of Fame 2016. godine (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju