Nevjera je za većinu žena traumatičan događaj. Povjerenje, kao jedna od temeljnih vrijednosti u braku, teško se može vratiti, a bez te važne komponentne gotovo je nemoguće graditi budućnost.

Ljutnja koju osjećamo kad netko izigra naše povjerenje guši nas i sputava u normalnom funkcioniranju. Neke žene odluče pobjeći glavom bez obzira, a druge uspiju pronaći snagu za oprost.

Raspravu na ovu temu pokrenula je Anna, koja je na jednoj društvenoj mreži objavila intimnu ispovijest o tome kako je uspjela oprostiti prevaru – i nije požalila. Svaka životna situacija je drugačija i ne trebamo se ni s kim uspoređivati, napomenula je u svojoj objavi.

Oprostila sam prevaru i to je bila najbolja stvar koju sam učinila u životu, započela je u svojoj objavi.

U braku smo 15 godina, a intimnost je jednostavno nestala. Nismo imali vremena jedno za drugo i gotovo da nismo znali što se događa u našim životima. Postali smo cimeri koji su zajedničkim snagama održavali životni prostor, napisala je.

Oprostila sam prevaru i to je bila najbolja stvar koju sam učinila u životu.

Anna i njezin suprug nisu htjeli imati djecu. Njihova je ljubav na početku bila vatrena i bili su uvjereni da će cijeli život provesti zajedno. Ljubav još uvijek postoji, naglasila je, ali život ih je razdvojio u svim ostalim komponentama. Počeli su razgovarati o razvodu.

Jedne večeri Annin suprug je došao kući i zamolio je za razgovor. Kao iz topa joj je priznao da je spavao s drugom ženom.

Tada joj se otvorio više nego u proteklih nekoliko godina. Rekao je da mu je to bilo traumatično iskustvo i da se osjeća prazno i zbunjeno, ali da je taj čin bio hladan tuš koji mu je otvorio oči. Nisu samo riječi bile dokaz da mu je uistinu žao, već i djela. 

Žena s vjenčanim prstenom Više od 3000 Hrvatica priznalo: Što bismo napravile da nas suprug prevari?

Nakon što mi je priznao nevjeru, osjetila sam ljutnju, ljubomoru i razočaranje, ali sam istovremeno shvatila da ga zapravo još uvijek volim. Od tog smo se trenutka posvetili jednom drugom i počeli činiti sve kako bismo naš odnos promijenili na bolje, otvoreno je priznala Anna.

Slika nije dostupna Oprost nevjere: Pet kristalno jasnih znakova da je ipak vrijeme za odlazak

Međutim, njezin je postupak izazvao lavinu negativnih komentara. Mnogi, uključujući njezinu obitelj, smatraju kako zavarava samu sebe i kako nevjera ne može biti okidač za pozitivne promjene u odnosu te da će je suprug zasigurno prevariti još koji puta.

Je li Anna dobro postupila?

glasova:

U anketi nam recite što vi mislite o ovoj situaciji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju