Ormar puca po šavovima, no mi i dalje nemamo što obući. Ova situacija poznata je svakoj ženi koja voli modu i prati trendove, pa je garderoba mjesto puno prošlogodišnjih, neinspirativnih komada s kojima ne znamo što bismo. O tome kako staru odjeću koju više nemamo volje nositi uklopiti u zanimljive i trendi kombinacije razgovarali smo s poznatom hrvatskom influencericom Jelenom Marinović, koja nas svakodnevno oduševljava svojim modnim izričajem i inspirira da i sami složimo atraktivne i upečatljive outfite.

Galerija Jelena Marinović Philips steamer 7000 Philips steamer 7000 +10 Jelena Marinović

Ono čega sam svjesna kad kupujem upečatljiviju odjeću jest činjenica da će mi ona brzo dojaditi – kad kupim haljinu s cvjetnim uzorkom ili u nekoj upečatljivoj boji, iznosim je nekoliko puta i onda ona stoji u ormaru. Dosta takve odjeće podijelim sestri i prijateljicama, ali opet mi neki komadi i dalje budu dragi, pa ih ostavim za ono 'možda ću jednom htjeti odjenuti'.

Često nam se dogodi da nam neki komadi odjeće stoje u ormaru i po nekoliko godina jednostavno zato što nam nisu više dovoljno privlačni da bismo ih nosili, ali ni dovoljno istrošeni da bismo ih se riješili. Baš poput nas, i Jelena se susreće s tim problemom, no ona je za njega pronašla rješenje te je s nama podijelila trik pomoću kojeg starim komadima daje novi život.
Philips steamer 7000 Philips steamer 7000 Foto: Nova Studio/ Pavao Bobinac
Posljednjih nekoliko godina počela sam primjenjivati jedan 'trik' – odjeću koju dugo nisam nosila, a koja mi se i dalje sviđa, spremim u vreće i maknem je iz vidnog polja. Nakon nekog vremena sjetim se tih vreća, pa zavirim što ima u njima. Moram priznati da se poveselim toj istoj odjeći koju dugo nisam nosila i vidjela, proradi mi inspiracija kako je kombinirati na nove načine i osjećam se kao da sam kupila nešto novo.

Trendovi se danas neprestano mijenjaju, pa se na određene komade koji će brzo pasti u zaborav ne isplati trošiti previše. Kao modna influencerica koja uvijek treba biti u tijeku s posljednjim krikom mode, Jelena je toga itekako svjesna.

Volim pratiti trendove, povremeno i kupujem takve komade odjeće i obuće, no trudim se osvijestiti što je samo kratki trend, a što bi moglo biti aktualno i kad trend prođe. Trendovske komade odjeće kupujem u manjoj mjeri i po nižim cijenama, no za dobar blejzer spremna sam uložiti i nešto više novaca. Vodim se onom 'cost per wear' – nekada skuplji komadi budu puno isplativiji od nekog jeftinog komada odjeće koji smo možda jednom-dvaput odjenuli.
Jelena Marinović Jelena Marinović Foto: PR
Tako ćemo za osnovne komade koji se lako kombiniraju uz upečatljive, trendi komade rado odvojiti više novaca. Iako se ti komadi mogu pohvaliti kvalitetnim materijalima uz koje koža lakše diše, oni obično dolaze u paketu s tvrdoglavim naborima koji nam zadaju glavobolje. Jelena je također ljubiteljica prirodnih materijala, a za nabore na odjeći ima i rješenje.

Trudim se kupovati odjeću napravljenu od kvalitetnih materijala, poput lana, viskoze i pamuka. Ljeti najčešće nosim oversized lanene košulje i haljine – znamo da po ovim vrućinama nema ugodnije odjeće, no ona se, naravno, zgužva čim je spremimo u kofer. S obzirom na to da na putovanjima najčešće nemamo glačalo na raspolaganju, a i nikome se godišnji ne provodi u stajanju nad daskom za glačanje, gotovo nikad ne putujem bez Philips Steamera 7000. Ne zauzima puno prtljage, a spreman je za upotrebu u roku 30 sekundi. Kao takav je jako praktičan za upotrebu, a iz istih razloga Philips Steamer 7000 ne koristim samo na putovanjima, već i dok sam doma.
Philips steamer 7000 Philips steamer 7000 (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
Glačanje je za mnoge jedno od najomraženijih kućanskih poslova, pa mnogi od njega odustaju, a da nisu ni rastvorili dasku za peglanje. Međutim, glačanjem ne uklanjamo samo nabore, već i dezinficiramo odjeću. Kao mladoj mami mališana koji još nije stao na svoje noge, Jeleni je to itekako bitno.

S obzirom na to da sam mama jednogodišnjem dječaku, ne moram naglašavati kako gotovo svakodnevno palim perilicu za rublje, a te male komade odjeće najpraktičnije je 'preletjeti' steamerom (veliki plus je što on ubija i do 99,9 % bakterija). Inače, glačanje mi je uvijek bilo jedno od najgorih kućanskih poslova. U percepciji mi je kao da trebam puno vremena za to, lijena sam rasklapati i sklapati dasku za glačanje, pa ako sam to već napravila, onda želim sve odraditi odjednom, a onda baš zbog nedostatka vremena glačanje često odgađam ili glačam u kasnim noćnim satima kad dijete spremim na spavanje.
Philips steamer 7000 Philips steamer 7000 Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Kako se perilica neprestano vrti, posebice u ljetnim mjesecima kada majice, hlače i haljine mijenjamo kao čarape, svakodnevno se stvara hrpica neispeglanog veša. Spas od tog Sizifova posla Jelena je pronašla u Philips Steameru 7000, koji zbog pomične glave lako pegla odjeću pod bilo kojim kutom, a kontinuirana para briše uporne nabore kao od šale. Steamer je opremljen i s OptimalTEMP tehnologijom koja jamči da neće doći pregorijevanja bilo kakve tkanine, pa jednako bezbrižno može glačati na paru lagane i osjetljive materijale, kao i one deblje.

Sve češće posežem za Philips Steamerom jer nema 'procedure' i bez razmišljanja izglačam dio robe pa ako iz nekog razloga moram pauzirati, lako nastavim kad opet uhvatim vremena jer se steamer zagrije u 30 sekundi, a daska za glačanje ne stoji nasred boravka.

Uz pomoć Jelenina trika neinspirativni komadi odjeće koji dugo leže u ormaru mogu lako postati inspirativni, posebice u kombinaciji s nekim novim, trendi komadima koje smo tek nabavili. Tako ćemo oživjeti komade koje smo nekada voljeli i s guštom prošetati ulicama grada u atraktivnim i uzbudljivim kombinacijama.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Philips po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju