Do početka prikazivanja nastavka "Seksa i grada" pod nazivom "And just like that", koje je najavljeno za prosinac, ekipa koja vodi službeni Instagram profil nove serije redovito objavljuje izjave i fotografije glumaca, kao i detalje sa seta.

Instagram priča koja nam je privukla posebnu pozornost je ona u kojoj je objavljeno englesko izdanje romana "Uhvati zeca" ("Catch the Rabbit") književnice Lane Bastašić.

Odabrala Sarah Jessica Parker za "And just like that", stajalo je u opisu objavljene fotografije, a sudeći po viđenom čini se da bi roman mlade autorice mogao završiti kao dio serije.

Na objavu je reagirala i sama književnica.

Vezano za Sarah Jessicu Parker, imam da kažem da se nadam da će mi dati par svojih cipela da platim kiriju za tri mjeseca, poručila je šaljivo Lana Bastašić glavnoj glumici serije.

"Uhvati zeca" je debitantski roman Lane Bastašić objavljen 2019. godine, a godinu kasnije osvojio je Europsku nagradu za književnost.

Roman je preveden na 12 jezika, a na naslovnici engleskog izdanja stoji citat Jasmine Vrbavac kako se radi o djelu u kojem "Lewis Carroll susreće Elenu Ferrante u balkaniziranoj zemlji čudesa".

Slika nije dostupna Nastavak "Seksa i grada": Na setu se nosi i predivan nakit dizajnerice iz susjedstva

Priča je to o prijateljstvu i sazrijevanju dviju mladih žena u izraziti patrijarhalnom i konzervativnom društvu mračnih 90-ih i nešto manje mračnih 2000-ih godina. 

Čitale smo u nekom časopisu o ljudima koji su se pripremali za kraj svijeta. Rekli su da će 2000. godine sve jednostavno da nestane. Drugi su pominjali armagedon, veličanstvenu kišu meteora koja će pokositi ljudsku rasu. Neki su pominjali potop: automobili, krovovi, stoka, sve će to plutati na površini mutne lokve.

Čitale smo o ljudima koji su razdijelili sve što su imali, odrekli se svoga doma, napustili svoje hipoteke i ugovore na neodređeno radno vrijeme, spremni da dočekaju kraj svega. Kraj sebe. To je bilo posljednje ljeto, posljednja prilika da obučeš svoj crveni kupaći kostim što se veže oko vrata i naučiš kako da skočiš na glavu, prije nego što svijet prestane da postoji.

Roditelji su nam prihvatili šalu pod uslovom da taj mjesec provedemo spremajući ispite koje smo prenijele s prve godine. Ali nešto je u nama napola vjerovalo u mogućnost kraja svega. Šta ako je to posljednji put da nam morska so grize kožu? Nije me plašio kraj svijeta, bio je suviše pretjeran da bi bio istinit. Plašio me je kraj nas, kratki je ulomak iz hvaljenog romana.

Slika nije dostupna Krimići, klasici, ljubavni romani: 12 knjiga za različite ukuse i sve knjigoljubce

Lana Bastašić rođena je u Zagrebu 1986. godine, a odrasla u Banja Luci. Objavila je i dvije zbirke kratkih priča, jednu knjigu dječjih priča i jednu poezije, a za svoj rad dobila je nekoliko nagrada za kratku priču, poeziju i dramu.

U Barceloni je osnovala Školu književnosti "Bloom", a njezina povremena adresa je i Beograd.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju