Čišćenje organizma najbolje je raditi jednom ili dvaputa godišnje, ne bi li se vratili u normalu odnosno resetirali organizam. Pri tom trebamo pripaziti da se ne podvrgavamo nepromišljenim dijetama. Evo kako uspješno provoditi program detoksikacije.

Povremeno čišćenje organizma potrebno nam je kako bi vratili unutarnju i vanjsku ravnotežu našem organizmu u vrijeme kada osjećamo da smo izgubili kontrolu nad našim zdravljem i brigom za naše tijelo. Nutricionisti će svakako preporučiti da to ne činimo nepromišljenim, brzim, instant dijetama koje uključuju skupe dodatke prehrani i namirnice koje ne možemo pronaći u prodavaonicama.

Pravilna detoksikacija uključuje u prvom redu prirodne, zdrave namirnice namijenjene poboljšanju vašeg zdravlja kojima ćete očistiti tijelo od nataloženih štetnih tvari. Jedan takav program je Detox Mg koji svakodnevnom konzumacijom prirodnih sokova ili smoothija ujutro i odgovarajućim odabirom namirnica tijekom dana osigurava vašem tijelu obilje vitamina, minerala i antioksidansa, naravno uz pomoć tjelovježbe i raznih tehnika izbacivanja toksina iz našeg tijela.

Provodite Detox Mg program jednom godišnje, najbolje u proljeće ili ljeto, a naravno možete ga primijeniti i bilo kada se osjećate umorno, tromo i spremno za temeljito čišćenje organizma.

Cijeli program Detox Mg optimalno traje 3 tjedna, trenutno poboljšava vaše raspoloženje, a ako se budete pridržavali savjeta i načela i nakon programa, možete očekivati i dugoročne povoljne utjecaje na zdravlje i izgled.

Nutricionistica Kristina Aralica Tušek preporučuje provođenje programa jednom godišnje, najbolje u proljeće ili ljeto, a naravno možete ga primijeniti i u bilo kojem drugom trenutku kada se osjećate umorno, tromo i spremno za temeljito čišćenje organizma.

Pri detoksikciji bilo bi se dobro držati nekoliko pravila koja su nam potrebna da se 'resetiramo', a one su:

1. Smanjenje konzumacije čvrste hrane
Ovaj program detoksikacije zahtjeva smanjenje konzumacije čvrste hrane i izbacivanje određene hrane koja je alergena i nadražuje čime ćete smanjiti opterećenje probavnog trakta. Tako se odmah nakon Donat Mg-a na tašte, za doručak preporučaju zdravi tekući obroci poput voćnih i povrtnih smoothieja.

2. 12 sati pauze između večere i doručka
Mnogi će nutricionisti reći da je za održavanje zdrave kilaže potrebno napraviti 12 sati pauze između večere i doručka kako se organizam ne bi preopteretio u satima kada nismo toliko aktivni. Otprilike 8 sati nakon posljednjeg obroka aktivira se postupak detoksikacije pri kojemu tijelo treba otprilike 4 sata za duboko čišćenje.

3. Smanjenje kiselosti organizma
Uzrok mnogih bolesti i pad imuniteta često se skriva u kiselosti organizma. U kisele namirnice spadaju prerađena i pržena hrana, slatkiši, bijela riža, krumpir, brašno, zaslađeni voćni i gazirani sokovi i alkoholna pića, dok u one alkalne ili bazične većina voća i povrća, zeleni čaj ili onaj od đumbira i crna kava. Cilj prehrane programa Detox mg je regulirati ravnotežu kiselina i baza u svojem tijelu kako bi poboljšali naše zdravlje i osjećali se bolje.

4. Podrška jetri
Nepravilna prehrana, prerađene i masne namirnice opterećuju našu jetru , dok su namirnice odabrane za konzumaciju u priručniku programa Detox Mg odlični pomagači u radu jetre odnosno učinkovito će joj pomoći da obavlja svoju funkciju – uklanja otpadne stvari.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju