Ekstenzije trepavica na očima puno su više od zamjene za maskaru te u trenu može naglasiti pogled i očima dati jednu novu dimenziju. No mogu li ekstenzije uništiti prirodne trepavice? Odgovore nam je ponudila Martina Krajinović Gülsün, edukatorica za ugradnju ekstenzija trepavica

Ugradnja ekstenzija trepavica je potpuno bezbolan i ugodan tretman gdje se na jednu prirodnu trepavicu aplicira jedna ili više ekstenzija. Tehnike aplikacije trepavica su razne, a ovise o broju i duljini ekstenzija koje se ugrađuju.

Ako su postavljene pravilno, ekstenzije ne uništavaju prirodne trepavice

Baš kao i kod ugradnje ekstenzija za kosu, i kod ekstenzija trepavica postoje pravila kojih se, želite li postići najjači efekt i pritom sačuvati prirodne trepavice, treba strogo pridržavati.

Martina Krajinović Gülsün, edukatorica za ugradnju ekstenzija trepavica objasnila nam je o čemu sve treba voditi računa prije nego se odlučite ugraditi ekstenzije, ali i kako ih održavati.


Što treba znati prije ugradnje ekstenzija trepavica?
Prije nego se odlučite za ovaj tretman, vrlo je važno odabrati stručnu i educiranu osobu koja zna prepoznati jeste li kandidat za ekstenzije i koji stil bi vam najviše odgovarao.

'Svaka klijentica ima drugačiji oblik oka, lica i obrva. Neke imaju slabe i rijetke, a neke čvrste i guste prirodne trepavice. Upravo te razlike zahtijevaju drugačiji pristup radu i odabir tehnike', objašnjava Martina te dodaje kako klijentice nikako ne smiju izgledati kao po šabloni.

Ugradnja ekstenzija trepavica je potpuno bezbolan i ugodan tretman gdje se na jednu prirodnu trepavicu aplicira jedna ili više ekstenzija



Mogu li ekstenzije uništiti prirodne trepavice?

'Ako su postavljene pravilno i kvalitetno, ekstenzije ne uništavaju prirodne trepavice. No, ako na ekstenzijama imate grudice ljepila, ako vas bockaju, osjećate li ih na očima jer su teške te vam zatvaraju pogled, onda nisu kvalitetno ugrađene i veliki je rizik od štećenja prirodnih trepavica', ukazuje Martina, međunarodni master lash artist.

Sto se ne smije raditi nakon ugradnje ekstenzije trepavica?
- Ne smiju se koristiti masni i uljni proizvodi za skidanje šminke na očima.
- Maskara je zabranjena, ali i nepotrebna.
- Trepavice se ne smiju čupkati niti agresivno trljati.

Kako održavati trepavice?
- Lice je preporučljivo prati svaku večer.

- Idealno sredstvo za pranje lica je blaga pjena ili gel za umivanje.

- Svako jutro nakon umivanja ih treba lagano raščešljati četkicom za trepavice.

- Održavanje, odnosno nadopunu ekstenzija preporučljivo je raditi jednom mjesečno.

- Cijena ugradnje kod certificiranih lash tehničara se kreće od 450 do 850 kuna.

Trepavice obogaćene ekstenzijama u trenu mogu naglasiti pogled, a njihov efekt može biti još moćniji ako oči osvježite zanimljivom bojom sjenila. Donosimo pravila kako savršeno nanijeti sjenilo za oči.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju