Čizme su opet zavladale zagrebačkom špicom i zato smo nedavno pisali o modelima koji dominiraju. Kaubojke i visoke čizme s ravnim potplatima definitivno su hit sezone, ali u borbi za tu titulu prikrada im se još jedan model.

Galerija Kim Kardashian 2012. u Shark Lock čizmama Kim Kardashian u Shark Lock čizmama Shark Lock čizme u street style izdanjima s tjedana mode +10 Shark Lock čizme modne kuće Givenchy opet su hit

Čizme na preklop definitivno neće svima biti po ukusu, ali činjenica je da su jedan od najdominantnijih modela kada je u pitanju odabir modnih influenserica i trendseterica.

Ove čizme inspirirane su modelom francuske modne kuće Givenchy pod nazivom Shark Lock koji je prvi put predstavljen javnosti 2012. godine.

Kim Kardashian u Shark Lock čizmama Kim Kardashian u Shark Lock čizmama (Foto: Profimedia)

Tada ih je, na početku svoje velike stilske preobrazbe, počela nositi Kim Kardahsian i pretvorila ih u jedan od najtraženijih modela među slavnim damama.

Kim Kardashian 2012. u Shark Lock čizmama Kim Kardashian 2012. u Shark Lock čizmama (Foto: Profimedia)

Shark Lock model nastao je prema ideji tadašnjeg kreativnog direktora modne kuće Givenchy, Riccarda Tiscija, prijatelja Kanyea Westa koji je u to vrijeme započeo vezu s Kim i odlučio promijeniti njezin stil odijevanja.

Shark Lock čizme u street style izdanjima s tjedana mode Shark Lock čizme u street style izdanjima s tjedana mode (Foto: Profimedia)

Kako to obično biva nakon tako velike popularnosti, došlo je do zasićenja ovim čizmama i polako su pale u zaborav, sve dok im novi život nije udahnuo Matthew Williams koji je 2020. imenovan novim kreativnim direktorom Givenchyja.

Kylie Jenner u Shark Lock čizmama u siječnju 2023. Kylie Jenner u Shark Lock čizmama u siječnju 2023. (Foto: Profimedia)

Shark Lock model opet je hit i redovito ga viđamo u street style kombinacijama na Tjednima mode, a imali smo priliku vidjeti ih i na zagrebačkoj špici. Također, na njoj ima i sve više modela inspiriranih ovim kultnim čizmama, a sve ih razgledajte u galeriji.

Čizme Shark Lock u street style izdanju sa zagrebačke špice Čizme Shark Lock u street style izdanju sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Gležnjače djevojke iz Zagreba hit su i ove sezone - sviđaju li se i vama? Inuikii (Fashion & Friends), 309 EUR Inuikii (Fashion & Friends), 309 EUR Inuikii (Fashion & Friends), 309 EUR +1 Ljepotica iz Zagreba u Inuikii čizmicama

Ekstra! Čizme ljepotice iz Zagreba baš nikog ne ostavljaju ravnodušnim Chiara Ferragni u tri različita Patti modela Čizmica Patti na reviji modne kuće Louis Vuitton za jesen/zimu 2021. Čizmice Patti modne kuće Louis Vuitton u street style izdanjima s Pariškog tjedna mode - 1 +7 Čizmice Patti modne kuće Louis Vuitton u street style izdanjima s Pariškog tjedna mode - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju