Pitate li poznavateljice mode koju bi torbicu voljele imati u svojoj kolekciji, veći dio njih bez sumnje će spomenuti modele francuske modne kuće Hermes. Bez obzira je li riječ o birkinici ili smjeloj torbici Kelly, luksuzni su to modeli o kojima mnoge dame maštaju.

Galerija Mlada dama privlačila je poglede na zagrebačkoj špici svojim modnim izborima Dama iz centra Zagreba s mini Kelly torbicom Hermesova torbica mini Kelly na zagrebačkoj špici +0 Hermes, mini Kelly torbica, Gold Epsom

Hermèsove torbice Kelly i Birkin poznate su po svojoj vrhunskoj kvaliteti – izrađene su ručno od visokokvalitetne kože i imaju doživotnu garanciju. Majstori mukotrpno rade kako bi napravili samo jednu torbicu – koža se ručno kroji i šiva, a na koncu i polira prije nego što dođe u ruke svoje vlasnice.

Ovaj proces iznimno je dug zbog čega postoji ograničen broj novih Hermesovih torbica koje se mogu kupiti unutar jedne godine. I ne, ne možete svoj primjerak naručiti preko interneta, pa čak niti ušetati u Hermesovu trgovini u Parizu i skinuti ga s polica.

Nitko ne zna koliko će torbica biti proizvedeno u jednoj godini, u kojim bojama i veličinama. Za Hermèsove torbe postoji duga lista čekanja što doprinosi njihovoj poželjnosti, ali i visokoj cijeni samog proizvoda. Najlakše ih je kupiti - second hand.

Dama iz centra Zagreba s mini Kelly torbicom Dama iz centra Zagreba s mini Kelly torbicom (Foto: Josip Moler/Cropix)

Najtraženiji Hermèsovi modeli rijetko kad se mogu vidjeti na hrvatskim ulicama. Ne čudi stoga što je mlada brineta iz centra Zagreba privlačila pažnju svojim street style izdanjem.

Prošetala je Cvjetnim trgom u ležernoj kombinaciji noseći preko tijela mini model torbice Kelly u boji konjaka.

Hermesova torbica mini Kelly na zagrebačkoj špici Hermesova torbica mini Kelly na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Urbana street style kombinacija bila je sastavljena od crnih traperica i predimenzioniranog crnog kaputa ispod kojeg je provirivao sako u sivoj boji i crna majica. Izdanje je bilo zaokruženo sivim Chanelovim gležnjačama i vunenom kapom.

Torbica Kelly dolazi u nekoliko različitih boja i veličina, a dizajnirao ju je Robert Dumas tridesetih godina prošlog stoljeća iako se tako nije isprva zvala. Torbica trapezoidnog oblika s izrezanim preklopom i dva tanka remena koja se na sredini spajaju kopčom dobila je svoje ime dvadesetak godina kasnije.

Holivudska diva Grace Kelly njome je skrivala trudnički trbuščić od novinara nakon udaje za monegaškog princa Rainera i tako joj priskrbila kultni status.

Hermes, mini Kelly torbica, Gold Epsom Hermes, mini Kelly torbica, Gold Epsom (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Najljepša torba na zagrebačkoj špici? Kultni model u koji smo se baš zaljubile Grace Kelly s modelom torbe koji je proslavila Grace Kelly s kultnom torbom modne kuće Hermes Torba Kelly modne kuće Hermes +3 Torba Kelly modne kuće Hermes

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju