Zagrebački centar svakog vikenda je pravo vrelo modne inspiracije. Iako su temperature još relativno visoke za početak listopada, zaljubljenice u modu već su izvukle iz ormara svoje čizme i balonere i s radošću ih opet kombiniraju na nove i zanimljive načine.

Galerija Ulična moda Zagreb bajkerske čizme Miu Miu - 2 Ulična moda Zagreb bajkerske čizme Miu Miu - 3 Ulična moda Zagreb bajkerske čizme Miu Miu - 4 +5 Ulična moda Zagreb bajkerske čizme Miu Miu - 1

Svojim modnim izborom ovoga vikenda poglede je privlačila i zagonetna brineta. Prošetala je zagrebačkom špicom u upečatljivom color-block baloneru koji potpisuje talijanska modna kuća Bottega Veneta, a ispod koje se nazirao komplet sastavljen od crop-topa i minice.

Ipak, najviše pažnje privlačile su njezine kožnate čizme širokih sara sa šest manjih i jednom većom robusnom kopčom. Riječ je o čizmama talijanskog brenda Miu Miu, a iza kojeg stoji dizajnerica Miuccia Prada.

Ulična moda Zagreb bajkerske čizme Miu Miu - 4 Nasmiješena dama sa zagrebačke špice u kožnatim Miu Miu čizmama (Foto: Josip Molnar/Cropix)

Čizme su prvi put predstavljene u sklopu njihove kolekcije za jesen 2022. / zimu 2023. godine u Parizu i otada su traženi komad obuće.

Jedno vrijeme za njih je postojala i lista čekanja, a danas su rasprodane

Kožnate čizme Miu Miu prodavale su se po cijeni od oko 2000 eura Kožnate čizme Miu Miu prodavale su se po cijeni od oko 2000 eura (Foto: Internetske stranice proizvođača)

One su kombinacija otkvačenog i klasičnog, i mogu se nositi na različite načine i u različitim prigodama. Stilistica Shivani Dhillon i osnivačica tvrtke Wardrobe Couture tvrdi da je ove godine nose samo it djevojke.

Manekenka Cindy Bruna nosila ih je nakon revije u Palais de Leni tijekom pariškog Tjedna mode, svoj par naručila je Elsa Hosk i Rita Ora, a u svojem ormaru ima ih i modna influenserica Pernille Teisbaek.

Cindy Bruna u Miu Miu čizmama Cindy Bruna u Miu Miu čizmama (Foto: Profimedia)

Kako ovaj it komad obuće koji se prodavao po cijeni od oko 2000 eura kombiniraju slavne dame, a kako to čine trenseterica sa zagrebačke špice, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Haljina poput druge kože koju je bilo nemoguće ne primijetiti na zagrebačkoj špici Ulična moda u centru Zagreba - 10 Ulična moda u centru Zagreba - 3 Ulična moda u centru Zagreba - 8 +8 Ulična moda u centru Zagreba - 5

I haljina s rasporom: Šetnja Zadrom u kultnim tenisicama zbog kojih zaboravimo na visoke potpetice Ulična moda u Zadru - 7 Ulična moda u Zadru - 4 Ulična moda u Zadru - 6 +4 Ulična moda u Zadru - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju