Kako "začiniti" svoje odjevne kombinacije? Ne, za to vam ne treba nužno neki spektakularni odjevni komad ili modni dodatak. Bit će dovoljan i – uzorak.

Galerija Boohoo, 12,67 EUR Zara, 29,99 EUR adidas Originals, 32,95 EUR +7 Simply Be, 44 EUR

Biranje odjevnih komada s uzorkom najbrži je i najjednostavniji način da malo razigrate svoje modno izdanje. Za "houndstooth" uzorak sigurno ste čuli. Kod nas ga ipak ne nazivamo uzorkom goničeva zuba, bez obzira na to što bi to bio doslovni prijevod s engleskog jezika.

Priscilla Lane u kaputu s pepita-uzorkom Priscilla Lane u kaputu s pepita-uzorkom (Foto: Profimedia)

U našem podneblju poznatiji je kao pepita uzorak, a vizualna usporedba sa zubima lovačkih pasa nastala je zbog specifičnog oblika uzorka. Vjeruje se da uzorak potječe iz Škotske i zapravo pripada skupini kariranih uzoraka.

Jackie Kennedy u kostimu s pepita-uzorkom Jackie Kennedy u kostimu s pepita-uzorkom (Foto: Profimedia)

Međutim, za razliku od klasičnog kariranog uzorka u kojem se isprepliću kvadrati pravilnog ruba, kod pepita uzorka oni su nepravilni i šiljasti. Upravo ti šiljasti završeci podsjećaju na zube i otuda zanimljivo ime uzorka. Tradicionalno se za tkanje materijala s ovim uzorkom koristila crna i bijela boja, ali s vremenom su i druge boje postale uobičajene.

I princeza Diana nosila je pepita-uzorak I princeza Diana nosila je pepita-uzorak (Foto: Profimedia)

Pepita je jedan od najpopularnijih zimskih uzoraka i u hladnijem razdoblju godine najviše ga viđamo. U svoju kombinaciju za hladan jesenski dan uvrstila ga je i naša današnja street style zvijezda.
Zgodna plavokosa dama prošetala je centrom Zagreba u odličnom izdanju u kojem se našla i minica s pepita-uzorkom.

Minica s pepita-uzorkom u zagrebačkom street style izdanju Minica s pepita-uzorkom u zagrebačkom street style izdanju (Foto: Josip Moler/Cropix)

Plisirani model kombinirala je uz klasičnu bijelu košulju s kragnom i sivi pulover, a suknju je u struku opasala crnim remenom sa statement kopčom. Savršen dodatak ovom izdanju bio je svevremenski kaput u crnoj boji i visoke crne čizme iznad koljena s tankom potpeticom.

Efektna minica u sjajnom street style izdanju sa zagrebačke špice Efektna minica u sjajnom street style izdanju sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Ova kombinacija bila bi jednako lijepa da je u njoj bila i neka neutralna suknja, primjerice crna, ali dodatak suknje s uzorkom podigao ju je na novu razinu.

Zavirite u galeriju i razgledajte nekoliko odjevnih komada s pepita-uzorkom koje smo pronašli u ponudi "online" trgovina.

adidas Originals, 32,95 EUR adidas Originals, 32,95 EUR (Foto: Zalando)

Wow! Ljepotica iz Zagreba u kombinaciji boja koja se rijetko viđa na našim ulicama Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode +3 Narančasta i plava u street style izdanju s Tjedna mode

Obožavani modeli: 45 najboljih dizajnerskih torbi na zagrebačkoj špici Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici Torba Icare modne kuće Saint Laurent na zagrebačkoj špici +20 Torba Icare modne kuće Saint Laurent

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju