Dolaskom proljeća i toplog vremena borba protiv celulita je za mnoge službeno započela. Jedan od najpopularnijih kućnih tretmana svakako je onaj s pilingom od kave čiji glavni sastojak - kofein smanjuje vidljivost celulita. No je li piling od kave doista učinkovit ili je riječ o još jednom mitu?


Priprema za proljetne temperature koje sa sobom nose i laganiju odjeću već su počele, a najveći ženski neprijatelj od sada pa sve do ljeta svakako je celulit.

Iako smo itekako svjesne kako su omražene rupice na bedrima i stražnjici normalna pojava te ga većina žena (osim rijetkih sretnica) ima, borba protiv efekta narančine kore za mnoge je započela.

I dok si samo rijetki mogu priuštiti skupe tretmane protiv celulita koji više-manje djeluju, ostatak upornih odlučit će se za kućne pripravke među kojima caruje kava, točnije kofein.

Dermatolozi objašnjavaju kako kofein ima djelovanje na kožu i stanice celulita, ali riječ je samo o privremenom efektu



Može li kofein 'uništiti' celulit?

Jedan od najpopularnijih kućnih pripravka protiv celulita krije se u mljevenoj kavi koja se poput klasičnog pilinga nanosi na tijelo prije tuširanja. Učinak kave trebao bi djelovati na prokrvljenost kože (cirkulaciju) te na taj način smanjiti efekt narančine kore.

Dermatolozi objašnjavaju kako kofein ima djelovanje na kožu i djelomično na stanice celulita, ali riječ je samo o privremenom efektu. Naime, kava je snažan duiretik te kao takva dehidrira i masne stanice celulita. Rezultat toga su nešto manje vidljive rupice na koži.

No ono što treba istaknuti je to što ovaj efekt nikako nije rješenje problema jer masne stanice nisu uklonjene već samo minimalno 'zakamuflirane' te će one vrlo skoro ponovno postati vidljive.

Jedino rješenje koje rješava problem celulita krije se u zdravoj prehrani siromašnoj lošim masnoćama i tjelovježbi s kojom bi, ako se želite riješiti narančine kore na bedrima do ljeta, trebali krenuti već sada.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju