Zelena boja podsjeća nas na buđenje prirode. S obzirom na to kako nam je proljeće već pred vratima, zeleni tonovi i više su nego dobro došli u vašem domu. Želite li u prostor u kojem živite unijeti malo svježine te napraviti mini makeover, donosimo 7 ideja u obliku detalja za dom koji će u tren osvježiti svaku prostoriju

 1.Stolci
Detalj poput stolica u zelenoj boji može biti vrlo efektan. Bilo da se radi o kuhinjskom i blagovaonskim stolicama ili pak samo jednoj za radni stol, ovakva zelena sitnica u trenu mogu osvježiti prostor. Stolice zelenog tapecirunga slažu se s bijelim namještajem ili pak sa svijetlim i tamnim drvom i imitacijom drva.

Ukrasni jastučići, prekrivači i dekice najjednostavniji su način da u prostor u kojem živite unesete osvježenje


2.Jastučići
Ukrasni jastučići i dekice najjednostavniji su način da u prostor u kojem živite unesete osvježenje. Ovim detaljima možete ukrasiti garnituru, fotelju, krevet, stolice i tabure, a dekicu možete koristiti za dnevni boravak ili spavaću sobu.

Zelene detalje kombinirajte s neutralnim sivim, crnim i bijelim tonovima ili pak s nekom od moćnih boja poput crvene, ružičaste i ljubičaste.

3.Tepih

Osim što vas štiti od hladnoće, tepih može biti vrlo upečatljiv detalj u vašem domu. Topli zeleni tonovi mogu biti pravo osvježenje za dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju, ali i za vašu kupaonicu. Trenutno su vrlo popularni manji okrugli tepisi ili pak četvrtasti s dužim dlačicama te se savršeno uklapaju uz parket ili laminat te pločice.

4. Fotelja ili tabure
Dodatni prostor za sjedenje uvijek je dobro došao kako u malim tako i u velikim stanovima. Upravo zbog toga ovaj detalj bi trebao biti u nekoj zanimljivoj boji kao što je zelena. Uz zelenu fotelju ili praktičan tabure možete kombinirati jastučiće i deku u istoj boji ili pak zidne ukrase i lampe.

Zelena boja vrlo je moćna pa, ako je želite koristiti za osvježenje doma mora biti u obliku malih detalja


5. Zidni ukrasi
Zidni ukrasi poput satova, polica, uokvirenih slika i fotografija vrlo su efektni u svakom domu. Bijeli zidovi najviše će doći do izražaja uz neki od zelenih detalja. Potražite ukras za zid u zelenom tonu te ga uskladite uz stolice, zavjese ili neki drugi zeleni detalj i dobili ste vrlo zanimljivu igru bojama.

6. Lampa ili vaza

Detalji poput lampe, vaze ili posude za voće instant su osvježenje vašeg doma, bilo da se radi o maloj garsonijeri ili velikom stanu i zato im podarite svježinu u obliku zelene boje. Zelenu lampicu stavite na policu ili radni stol, a vazu na kuhinjski stol ili pak na policu kupaonice i dobili ste vrlo efektna detalj u vašem domu.

7. Stol
Zelena boja vrlo je moćna pa, ako je želite koristiti za osvježenje doma mora biti u obliku malih detalja. Savršen detalj može biti i stol za dnevni boravak ili pak radni ili kuhinjski stol. Isto tako, stol ne mora biti cijeli u zelenoj boji već je dovoljno da ga krasi samo jedan zelenkasti detalj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju