Uskrsni vijenac lijepa je blagdanska dekoracija kojom možete ukrasiti ulazna vrata doma ili stol. Na tržištu se mogu kupiti gotova rješenja, a mi vam nudimo ideje za izradu vlastitih vjenčića.

Galerija Uskrsni vijenac Uskrsni vijenac Uskrsni vijenac +16 Uskrsni vijenac

Obojena uskrsna jaja, zečići, pilići i cvijeće nezaobilazni su dio uskrsnih dekoracija. Te elemente možete iskoristiti i za izradu uskrsnog vijenca kojim možete dekorirati ulazna vrata ili blagdanski stol.

Kao baza vijenca mogu vam poslužiti robusni materijali iz prirode poput maslinovih grančica ili grančica vrbe ive, koja se u narodu naziva još i cicamaca. Vijenac potom nadopunite blagdanskim motivima.

Uskrsni vijenac Uskrsni vijenac (Foto: Living4media)

Uskrsni vijenac možete napraviti i od proljetnog cvijeća kao što su narcise, ljubičice ili zumbuli te ga iskoristiti na blagdanskom stolu umjesto košare za pisanice.

Uskrsni vijenac Uskrsni vijenac (Foto: Living4media)

Za izradu ovog blagdanskog ukrasa možete se poslužiti i kartonskim kutijama od jaja, slatkišima u obliku pisanica ili ljuskama ispuhanih jaja.

Ako imate volje, vaš vijenac može biti i u obliku zeca. Napravite ga od pruća i ukrasite pisanicama, cvijećem i svim drugim ukrasima po želji. Pravila i ograničenja zapravo nema - iskoristite ukrase koje nađete u svom domu ili prirodi i napravite ukras po vlastitom guštu

Ako vam ipak treba malo inspiracije, zavirite u našu fotogaleriju i nadahnite se za izradu vlastitog uskrsnog vijenca.

Uskrsni vijenac Uskrsni vijenac (Foto: Living4media)

U nastavku pronađite još ideja za uskrsne ukrase: 

Grane za Uskrs 10 ideja uz koje obične grane mogu postati najljepši ukras Uskrsa Bojenje jaja krep-papirom Isprobajte zabavni način bojenja jaja krep-papirom Ružičasti Uskrs Ružičasti Uskrs: 20 ideja za dekoracije u boji koja izvrsno paše uz zelenu i zlatnu Pastelno- zlatna uskrsna jaja na tri načina Tri ideje za ukrašavanje najposebnijih pisanica u košarici Preslatki uskrsni zečevi u nekoliko koraka Izradite uskrsne zečiće koji će biti idealan ukras ili poklon Dekoracija za uskrsni stol s jajetom i platnenim ubrusom Napravite uskrsnog zeku od pisanice i salvete koji će oduševiti za blagdanskim stolom Bojanje jaja s rižom Rezultat je divan! Isprobajte jednostavnu tehniku bojenja jaja pomoću riže

Sretan Uskrs! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju