Uskrsni stol nudi toliko slasnih delicija kojima je teško odoljeti i ne prenajesti se. A s konzumiranjem previše hrane dolazi i neugodna nadutost. No s uživanjem u uskrsnim jelima ne morate "štedjeti" jer pronašli smo recept za napitak uz koji će nadutost nestati dok kažeš - zec.

Uskrsna jaja, šunka, mladi luk, pa onda i francuska salata – ma tko bi odolio svim tim uskrsnim "mamilicama" za nepce! No nakon obilnog uskrsnog obroka slijede i posljedice kao što su nadutost i plinovi

Uskrsni smoothie pobrinut će se da nakon uskrsnog objeda ne osjećate nadutost, a istovremeno vas i opskrbiti vitaminima

Kako biste izbjegli probavne smetnje donosimo vam recept za zeleni smoothie koji će neugodan osjećaj nadutosti otjerati dok si rekao "zec"! Idućih pet moćnih sastojaka čine ovaj napitak tako posebnim:

1. Ananas olakšava razgradnju hrane u organizmu, smanjuje apetit, a zahvaljujući visokom udjelu vlakana ubrzava izmjenu tvari u debelom crijevu (što znači ravniji trbuh) te je odličan izvor vitamina C i mangana.

2. Metvica je također slavna po svojim svojstvima sprečavanja nadutosti i pospješivanja probave. Odličan je pomagač u tjeranju osjećaja težine u trbuhu, smiruje želudac te sprečava grčeve u želucu i plinove.

Piletina Zbogom, nadutosti! 10 namirnica koje će vizualno smanjiti trbuh

3. Đumbir je isto sjajan pomagač kod gastrointestinalnih tegoba. Sprečava nakupljanje plinova i grčeve u crijevima. Može olakšati i bolest kretanja, mučnine te spriječiti povraćanje. Nakon konzumacije đumbir dospijeva ravno u gastrointestinalni sustav te neutralizira kiseline, hormone i toksine.

Napitak od limuna i đumbira Napitak od tri sastojka koji ubrzava mršavljenje

4. Kurkuma je odličan antioksidant i pomaže kod probavnih smetnji kao što su nadutost i plinovi.

5. Špinat je bogat izvor željeza, kalcija, vitamina A, C i drugih vitamina. Vitamini A i C zaslužni su za najveći dio "ljekovitih" svojstava špinata, a prvo u nizu je zdravlje krvožilnog sustava.

Po želji:

Aloe Vera smiruje i pročišćava probavni sustav te pomaže kod zatvora. Ova zelena "snagatorica" preporuča se i kod liječenja čira na želucu, sindroma iritabilnog crijeva, celijakije i Crohnove bolesti.

Sastojci za napitak koji smanjuje nadutost:

  • 100 grama špinata
  • 30 grama svježe metvice
  • 100 grama ananasa
  • pola jabuke
  • 2 žličice meda
  • komadić svježeg đumbira, oguljen i mljeven
  • 1/4 žličice praha kurkume
  • 1/4 limete
  • 2 decilitra vode

Priprema:
Sve sastojke ubacite u blender, promiješajte i - dobar tek.

Napitak od limuna i đumbira Napitak od tri sastojka koji ubrzava mršavljenje Čaj Dva čaja koja su najveći saveznici vitke linije Slika nije dostupna Pet razloga zašto vaše tijelo zadržava vodu (i kako izbjeći taj problem) Bolovi i grčevi u nozi mogu biti posljedica manjka kalija u tijelu Regulira sol u organizmu i još puno toga: Pet znakova da tijelu nedostaje kalija

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju