Poznato je da muškarci nisu ljubitelji romantičnih filmova i uglavnom ih smatraju "sladunjavima", ali to ne znači da ne postoji dobar filmski naslov s elementima romanse pred kojim neće pokleknuti. U nastavku pogledajte koji će se to ljubavni filmovi svidjeti i najvećim frajerima.

1. "Zapravo ljubav"

Radnja britanske romantične komedije 'Zapravo ljubav' koja prati živote osam potpuno različitih parova čije se ljubavne priče isprepliću, smještena je u Londonu. Jedan od likova je Jamie (Colin Firth) pisac koji se priprema za Julietino i Peterovo vjenčanje. Jamiejeva djevojka (Sienna Guillory) odlučila je propustiti vjenčanje jer je bolesna, ali nakon što se Jamie vratio kući, shvaća da ga ona zapravo vara s njegovim bratom. Jamie se povlači na osamu francuskog sela kako bi se posvetio pisanju...


2. "Casablanca"

Romantična drama nagrađena s 3 Oscara čija je radnja smještena u prve dane Drugog svjetskog rata. Rick Blaine (Humphrey Bogart) je ogorčeni, cinični američki emigrant s prebivalištem u Casablanci. U njegov život ponovno ulazi razlog njegove ogorčenosti, bivša ljubavnica Ilsa Lund (Ingrid Bergman) koja u Casablancu stiže sa svojim mužem Victorom Laszlom (Paul Henreid), bjeguncem i vođom češkog Pokreta otpora kojeg traže nacisti.


3. "Dućan snova"

Rob (John Cusack) je momak u svojim tridesetima, vlasnik dućana sa starim gramofonskim pločama koji jedva opstaje. Uz to, ostavila ga je djevojka Laura (Iben Hjejle) i to ga nagna da se zapita zašto svaka njegova veza završi tako da bude ostavljen. U potrazi za odgovorom odlučuje posjetiti svoje bivše i istražiti što to nije valjalo u njihovim vezama.



4. "Jerry Maguire"

Jerry Maguire (Tom Cruise) je vrhunski sportski menadžer, najbolji agent u stvaranju nacionalnih zvijezda od običnih sportaša. No uskoro uviđa da je njegov život postao potpuno automatiziran, a on sam nesposoban za ostvarenje intimne veze sa suprotnim spolom. Nakon što doživi "moralno prosvjetljenje", Jerry dobije otkaz, a jedina koja ostane uz njega je tajnica Dorothy (Renee Zellwegger).


5. "Hod po rubu"

Američki biografski film prati život legendarnog američkog country pjevača Johnnyja Casha (Joaquin Phoenix) od njegove rane mladosti koju je proveo na farmi pamuka u Arkansasu do dana najveće slave. Na jednoj od prvih turneja upoznaje prelijepu i već slavnu June Carter (Reese Witherspoon) koja će postati ljubav njegova života.


6. "Bolje ne može"

Melvin (Jack Nicholson) je mizantrop i hipohondar, mrzovoljni i cinični čovjekomrzac koji ne voli nikoga, izbjegava pukotine na podu, baca sapun u smeće čim jednom opere ruke i koji živi od pisanja romantičnih romana za žene u svojem stanu. No u biti je Melvin usamljena, neprilagođena osoba s mekim srcem. To će naslutiti konobarica Carol (Helen Hunt) nakon što joj Melvin pomogne oko brige za njena bolesnog sina. Ubrzo između Carol i Melvina izbiju ljubavne iskrice.

7. "Moja ljubavna priča"

Život piše najbolje ljubavne priče, a dokaz za to je romansa između Kumaila Nanijanija i Emily Gordon. Pakistanac Kumail zaljubio se u Amerikanku Emily, na zaprepaštenje svojih roditelja koji su mu željeli "namjestiti" brak s djevojkom po svom odabiru. Prava ljubav je pobjedila i naposljetku postala temelj za scenarij ove sjajne i komične ljubavne drame.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju