Vezanje čvorova na vezicama kako biste stabilizirali tenisicu je stvar prošlosti. Slovenski dizajner Knez David smislio je novi način koji štedi vrijeme, ali i unaprjeđuje izgled obuće


"QuickShoeLace"
je novost u vezanju tenisica koji dolazi iz Slovenije. Riječ je o elastičnoj vezici dugoj 1.2 metara koja se ne treba vezati, nego se provuče kroz rupice i zakopča uz pomoć metalnog kruga na kraju ovoga proizvoda.

Može se provesti kroz bilo koji model tenisica, a vrlo se lako koristi zbog čega je namijenjena svim generacijama – od male djece do osoba zrele dobi.

Iza cijele priče stoji 28 godina star slovenski dizajner Knez David kojemu je ideja pala na pamet dok je skicirao tenisice prije tri godine.

Umjesto da promjeni izgled tenisice, odlučio je izmijeniti vezicu. Prototip je napravio od žice i krugova od privjesaka za ključeve, a s vremenom doradio svoju viziju kako bi bila što ugodnija oku, ali i za nošenje.

Jednostavniji pristup i viša cijena

Danas "QuickShoeLace" dolazi dvadesetak različitih boja – od klasične bijele, žute, crvene, plave i crne do srebrnih i zlatnih nijansi, te nekoliko njih s uzorcima. Cijena vezice je 105 kuna, a osim što olakšava vezanje, unaprjeđuje i izgled postojećih tenisica.

Zahvaljujući uspješno provedenoj Kickstarter kampanji tijekom koje je prikupljeno više od 100.000 američkih dolara za masovnu proizvodnju, ovaj će se slovenski izum od ožujka 2017. moći naručiti u svim dijelovima svijeta.

U videu pogledajte kako funkcioniraju "QuickShoeLace".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju