Koncertom koji će se održati 29.lipnja na Platou Gradec u sklopu '35.Večeri na Griču', Rundek Cargo Trijo proslavit će godinu dana od izlaska albuma 'Mostovi', ali i najaviti još jednu ljetnu turneju.

Osim koncerata u sklopu turneje, Trio radi i na novim singlovima pa su tako nedavno predstavili spot za 'Džaba' koji je dostupan isključivo na YouTube kanalu. S dolaskom ljeta i toplijih dana Darko Rundek publici donosi još jedno pravo iznenađenje.

Najavni singl albuma 'Mostovi' pjesma 'Don Juan', sada je dobila jedno novo ljetno / lounge izdanje. Bržeg i veselijeg ritma, ali i dalje profinjenog zvuka koji je karakterističan za Trio, pjesma će biti pravo osvježenje za radijske etere.

Mi smo Wedoredos, glazbeni novaki u vječnoj potrazi za odgovorom na iskonsko pitanje: Što bi bilo, kad bi bilo? U našem radu, nalazimo inspiraciju u produkcijskim izazovima. Kad nam je na mastering došla pjesma 'Don Juan', odmah je privukla našu pažnju. Lijepa, snažna rok balada koju Rundek Cargo Trio majstorski oblači u teatralno ruho i uvjerljivo postavlja u bespuća sjete i melankolije uz pomoć drske, na momente čak i apsurdne Izabeline violine. Vođeni potragom za odgovorom na iskonsko pitanje što bi bilo, kad bi bilo, odlučili smo 'Don Juana' presvući u neko novo, svjetlije ruho. Poželjeli smo da zbunimo slušaoca i da ga aranžmanskom i produkcijskom iluzijom obmanemo – rekao je Damir Begović.

A svi oni koji dođu na koncert moći će pogledati i tri aktualne izložbe u Galeriji Klovićevi dvori:

6. hrvatski biennale ilustracije (8.6. - 31.7.2016.)
Retrospektivna Izložba Zlatka Price – 100 godina (1916 – 2016) (14.6. - 31.7.2016.)
Zbirke GKD – umjetnici, donatori, kolekcionari (28.6. - 31.7.2016.)

Ulaznice za koncert na Gradecu možete kupiti online putem sustava Eventim i na svim prodajnim mjestima istog sustava po cijeni od 100 kuna. Ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta cijena će iznositi 120 kuna.

Na turneji koja slijedi Darko Rundek trio posjetit će:

3. srpnja – PARIZ
6. srpnja – NOVI SAD
8. srpnja - VELIKI TABOR
9. srpnja – ČAKOVEC
13. srpnja – PULA (FILM FESTIVAL)
16. srpnja - ZLATIBOR
21. srpnja - POLUOTOK SVETI PETAR
22. srpnja – SINJ
4. kolovoza - KOTOR (ART FESTIVAL)
27. kolovoza – IVANJICA

MENART VAS VODI NA KONCERT

Želite li osvojiti dvije ulaznice za koncert u Zagrebu 29. lipnja potrebno je točno odgovoriti na pitanje - koja je bila najavna pjesma albuma 'Mostovi' te imati malo sreće.

Odgovor zajedno sa svojim podacima (ime, prezime, adresa i broj mobitela) pošaljite na zadovoljna@novatv.hr do 29. lipnja u 12 sati kada ćemo objaviti sretnu dobitnicu.

A dobitnica je Martina Maljuga. Čestitamo Martini, a svima ostalima želimo vie sreće drugi puta.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju