U petak 17. listopada grupa 'Vatra' održat će svoj rođendanski koncert povodom 15 godina postojanja. O 'Vatri', rocku i Hendrixovom mostu popričali smo s Ivanom Dečakom, a vas nagrađujemo ulaznicama za savršeni rock izlazak u petak

Iza Vatre je velika godina, u kojoj su apsolutnim hitom "Tango" srušili dosadašnji rekord u broju tjedana na vrhu domaće liste najemitiranijih singlova. Uspjeh "Tanga" prati i "Saturn", drugi najavni singl sa sedmog albuma, tako da Vatra trenutno ima dva singla na prva tri mjesta HR Top 40 liste.

Osim uspjeha s aktualnim singlovima, Vatra može se pohvaliti i nominacijom za ovogodišnji MTV Best Adria Act. Glasanje za Best Adria Act krenulo je 16. rujna i traje do 21. listopada u ponoć, a pobjednik će prisustvovati svečanosti dodjele MTV Europe Music Awards nagrade koja će se održat u dvorani The Hydro u Glasgowu u nedjelju, 9. studenog.

A o rođendanskom koncertu popričali smo s Ivanom Dečakom, frontmenom grupe 'Vatra' koji za petak najavljuje vrhunsku zabavu za sve fanove domaćeg rock zvuka.

Koncertom u 'Tvornici' obilježit ćete 15 godina postojanja. Sjećaš li se prvog koncerta i jesi li tada mislio da ćeš iza sebe imati stotine svirki, hvaljene albume i hit pred kojim se sklanjaju i najveći hitmejkeri?

Sjećam se, zapravo, naše prve probe. Možda će vam zvučati nevjerojatno, ali vjerovali smo od prve probe da mozemo napraviti dovoljno kvalitetne pjesme i snimiti album. Imali smo viziju toga kako želimo zvučati iako nismo znali ni svirati kako spada.

Iza Vatre je velika godina, u kojoj su apsolutnim hitom "Tango" srušili dosadašnji rekord u broju tjedana na vrhu domaće liste najemitiranijih singlova

Imate li kao bend nekakav ritual prije svakog koncerta?
Volimo prije izlaska biti sami u back stageu, čisto iz razloga kako bi smo se koncentrirali na koncert koji slijedi.

Koji bi bend izdvojio kao jedan od svojih omiljenih koncertnih bendova i zašto?
Ramirez su bili sjajni, a sada mi odlično zvuči Pavel!

Kako se 'Vatra' nosi s 'adolescentskim' godinama. Kakva je kao 'tinejdžerka' – staložena i koncentrirana na budućnost ili zaljubljiva sanjalica koja ne razmišlja o tome što donosi sutra?
Mogli bismo reći kako nas trese kombinacija staloženosti i sanjarenja. :)

Svi ističu 'Vatru' kao najmarljiviji bend u Hrvatskoj. Što vam je najveći poticaj za novu probu, pjesmu i intervju u trenucima kada biste najradije uživali na piću s prijateljima ili bili s obitelji?
Obitelj i najuži prijatelji davnih su dana inficirani našom ljubavi prema glazbi, tako da, srećom, ne moramo nikome objašnjavati sve probe, koncerte i intervjue koji nas i danas, 15 godina kasnije i dalje pale, zabavljaju i inspiriraju.

Je li naziv EP albuma 'VT', na kojem je i akustična verzija pjesme 'Bilo je dobro dok je trajalo', posvećen vašoj rodnoj Virovitici? Kako bi zvučala pjesma o Virovitici s potpisom 'Vatre'?
Upravo tako, VT je naš hommage rodnom gradu. Pjesmu o Virovitici još nisam skladao, teško je nakon Đoleta išta više reći ;)

Sada kada više nema Hendrixa na Hendrixovom mostu, 'Tango' je vječan podsjetnik na jedan od najvećih urbanih simbola grada. Koliko su ti Zagreb i urbana vibra inspiracija za pisanje pjesama?
Zagreb je oduvijek moja inspiracija. Za sada sam opjevao tek jedan tramvaj, most i ulice, a do novog Zagreba, primjerice, još nisam ni stigao! Tako da mi valja još puno toga napisati…

Vodimo vas na koncert grupe 'Vatra'

Želite li i vi biti dio rođendanskog koncerta u 'Tvornici' 17. listopada trebate točno odgovoriti na naše nagradno pitanje i imati malo sreće. A pitanje glasi - Kako se zovu dva singla koja najvaljuju sedmi album grupe 'Vatra'?. Svoj odgovor s osobnim podacima (ime, prezime i broj mobitela) pošaljite na našu e-mail adresu zadovoljna@novatv.hr do petka 17. listopada kada ćemo u 16 sati objaviti 4 sretna dobitnika.

A sretni dobitnici su: Sanja Pejanović, Jasna Andrišević Bittner, Valentina Čančić i Mirna Skokić.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju