Espresso, macchiato, u kombinaciji s bademovim ili pak zobenim mlijekom, u hladnoj verziji kao osvježavajući koktel ili liker – kava je napitak kojem teško možemo odoljeti u bilo kojem obliku.

Galerija Omiljeni napitak u svim varijantama pije se s guštom u svako doba dana Franckove kave u kapsulama Franckove kave u kapsulama +35 Franckove kave u kapsulama - 6

U užurbanoj svakodnevici često trebamo mali predah, a kava predstavlja poseban ritual u kojem rado uživamo bilo da smo sami ili u omiljenom društvu. Ovaj čarobni napitak, osim što nas budi iz sna i pokreće naš dan, pruža nam nevjerojatnu raznolikost okusa u raznim varijantama prilagođavajući se baš svakom trenutku i raspoloženju. Espresso ili macchiato - možda već imate svoj omiljeni okus, a Franck Nota linija sada je bogatija za još jedan okus - Cortado. Kratka, ali neobično moćna kava koja potječe iz Španjolske, a danas je popularna od Španjolske, Portugala, Kolumbije pa sve do Kube.

Franckove kave u kapsulama Franckove kave u kapsulama Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Ne možemo pretjerati ako kažemo – kava je naš vjerni saveznik i pravo tekuće zadovoljstvo. Ljubav prema eliksiru koji nas razbuđuje i daje dozu pozitive traje godinama, a njegova svestranost oduševit će nam nepce baš svaki put. Bez obzira na to u kakvoj ga varijanti najviše volimo, gušt s kojim pijemo ovo piće posebno je iskustvo u danu kojem se uvijek rado vraćamo.

Eliksir koji se poput kameleona prilagođava prilici i raspoloženju

U jutarnjoj varijanti kad nam nedostaje motivacije da ustanemo iz kreveta jača kava u trenu će postati najdraži motiv zbog kojeg nam buđenje uz zvuk alarma više neće toliko teško pasti. Nekoliko dodatnih trenutaka koje možete uzeti za sebe osigurat će vam kapsule iz linije Franck Nota, koje su kompatibilne s Dolce Gusto aparatima, a novi okus je Franck Nota Cortado. Idealan balans okusa osigurat će nam odvažna aroma espressa u kombinaciji s kremastim mlijekom koje se nalazi u svakoj kapsuli Franck Nota Cortado.

Inače, Cortado je kava koja se sastoji od jednakih dijelova espressa i toplog mlijeka. Naziv "cortado" dolazi iz španjolskog jezika i znači "rezati" ili "izrezati", što se odnosi na način na koji se espresso "reže" toplim mlijekom. Ovaj napitak karakterizira uravnoteženi okus kave i mlijeka, s blagim naglaskom na kavi, što je rezultat omjera sastojaka. Cortado je posebno popularan u Španjolskoj i Portugalu, ali je postao sve više prisutan i u drugim dijelovima svijeta zbog svog jedinstvenog okusa i udjela kave i mlijeka.

Franckove kave u kapsulama Franckove kave u kapsulama Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Bez obzira na to volite li popiti kavu iz šalice ili ste ljubitelj termosica, isprobajte kombinaciju omiljenog napitka sa zobenim ili pak bademovim mlijekom i uživajte u svojoj to-go kombinaciji koja će vas držati fokusiranima tijekom cijelog dana.

Ledena verzija sa šlagom ili slatki napitak kojim ćemo rado nazdraviti

Uz samo nekoliko dodataka i malo mašte omiljeni napitak lako se može pretvoriti u hladno osvježenje s kojim ćemo se rado nagraditi nakon napornog dana na poslu, na terasi ili uz bazen u nadolazećim ljetnim danima.

Ovaj ledeni koktel priprema se uz šalicu omiljene kave, a Franckove Nota kapsule nude nam razne okuse i arome s kojima će se savršeno sljubiti med kao slatki dodatak ili primjerice sirup od vanilije ili čokolade. Ohladite svoju omiljenu šalicu Franckove kave u kapsulama i u blenderu ili šejkeru pomiješajte ohlađenu kavu, mlijeko i sirup po želji. Poslužite ga s ledom u čaši za koktel, a dodati možete i šlag ili ga pak posuti kakaom.

Franckove kave u kapsulama Franckove kave u kapsulama Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Poseban i primamljiv, liker od kave gust je napitak koji odiše elegancijom i idealan je za večernje zdravice. Poslužuje se hladan, a pripremiti ga možete jednostavno i kod kuće.

Franckove kave u kapsulama Franckove kave u kapsulama Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

U svakom trenutku, u svakoj varijanti, kava ostaje naš vjerni suputnik na kojeg se s punim povjerenjem možemo osloniti, a bogata paleta okusa Franckove kave u kapsulama pružit će nam mogućnost da svakodnevno uživamo u omiljenom okusu uz najdražu aromu koja nas podsjeća da, bez obzira na to gdje se i s kim nalazimo, ne zaboravimo predahnuti i priuštiti si trenutak za sebe.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Franck po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju