Vrući tuš pomoći će da se riješite napetosti koja se skupila u tijelu nakon dugog, stresnog dana. A taj doživljaj bit će još bolji i ljekovitiji ako tijekom tuširanja udišete slatku aromu nalik menti koja se miješa s vodenom parom – prepoznatljivi miris koji dolazi od biljke eukaliptusa.

 

Možda zvuči kao nešto što možete iskusiti samo u spa centru, ali ovakvo mirisno iskustvo lako možete stvoriti i u vlastitoj kupaonici. Sve što morate napraviti jest objesiti svežanj grana eukaliptusa na glavu tuša (ili negdje u blizini) koji će, dok se vi tuširate, ispuštati ugodan, relaksirajući miris.

Idući put kada vam se zbog prehlade začepi nos, nabavite svežanj eukaliptusa i otiđite pod tuš. Možda je baš to pravi lijek koji će vam pomoći da opet prodišete



Osim što će vam pomoći da se maksimalno opustite, miris eukaliptusa pomiješan s vodenom parom ima još jedan važan učinak. Naime, eukaliptus će i olakšati disanje kod začepljenog nosa i prehlade. Upravo zbog toga eukaliptus je česti sastojak preparata koji se utrljavaju u prsa za lakše disanje te ovlaživača zraka.

Kada ga držite u kupaonici dok se tuširate, para tuša otpustit će esencijalna ulja eukaliptusa koja pomažu u pročišćavanju začepljenog nosa i upale povezane s infekcijom sinusa i bronhija.


Oprez je potreban ukoliko imate psa ili mačku u svom domu koji nikako ne smiju doći u dodir s eukaliptusom jer ako ga pojedu može biti izrazito toksičan za njih.


Za maksimalan učinak bit će dovoljan i manji svežanj grana eukaliptusa koji može potrajati oko mjesec dana. Stabljike jednostavno zavežite skupa pomoću gumice ili špage te ih privežite za glavu tuša. Za najbolju učinkovitost zavežite ih što bliže kraju glave tuša kako ne bi direktno bile pod vodom kada teče. Grane možete usmjeriti u stranu ili ih svezati na koji god način vam najbolje odgovara što ovisi i o tome kakvu glavu tuša imate.

Zato, idući put kada vam se zbog prehlade začepi nos, nabavite svežanj eukaliptusa i otiđite pod tuš. Možda je baš to pravi lijek koji će vam pomoći da opet prodišete.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju