Spremate se na neko posebno događanje i samo dan prije velikog finala na licu vam se pojavi nekoliko bezobraznih prištića koje je gotovo nemoguće pokriti. Želite li izbjeći ovakve situacije pronađite izvor problema i srežite ga u korijenu

1. Pogrešna kozmetika
Kozmetika za njegu kože može biti vrlo korisna, ali i štetna za vašu kožu. Što su proizvodi bogatiji sastojcima koje niti ne možete pročitati to postoji veća opasnost od alergijskih reakcija.

Osjetite li promjene na koži nakon što nanesete novu kremu ili losion za čišćenje lica zamijenite novi proizvod s prirodnim koji ne sadrži umjetne sastojke poput bojila i mineralnih ulja.

Aplikatori za dekorativnu kozmetiku poput spužvica i kistova mogu biti pravi neprijatelji vaše kože

>> 4 saveznika njege na kojima će vam kućni budžet reći 'hvala'

2. Eksplozija stresa
Stres koji nagomilamo u tijelu tijekom radnog tjedna može biti vrlo štetan za naše zdravlje, ali i kožu. Hormonalni disbalans nastao zbog velike količine stresa može se pokazati i na našem licu i to pravo u obliku prištića.

Osjetite li kako lagano 'pucate po šavu' vrijeme je da si pronađete filter. lagana tjelovježba, anti stres program opuštanja ili provod u dobrom društvu najbolji je filter na kojem će vam lice i tijelo biti itekako zahvalno.

>> 4 jesenske navike od kojih se lako debljamo

3. Isušivanje kože lica
Ovu pogrešku najčešće rade oni koji se bore s masnom kožom. Agresivna sredstva a čišćenje lica koja sadrže alkohol ili benzoil peroksid ukloniti će masnoću s lica, ali prečesto korištenje može značajno isušiti kožu.

Stres koji nagomilamo u tijelu tijekom radnog tjedna može biti vrlo štetan za naše zdravlje, ali i kožu

Suha koža se tada počinje sama braniti te izlučuje još veću količinu masnoće što može dovesti do pojave prištića. Budite umjereni te nakon tretmana obavezno nanesite laganu hidratantnu kremu.

4. Prljavi aplikatori
Aplikatori za dekorativnu kozmetiku poput spužvica i kistova mogu biti pravi neprijatelji vaše kože, naravno, ukoliko ih ne održavate. Ako ih ne perete redovito oni će pokupiti masnoću s vašeg lica i postati pravo leglo bakterija koje uzrokuju nastanak prištića.

Aplikatore operite sapunom jednom tjedno ili jednom u dva tjedna, ovisno koliko ih često koristite.

5. Slatka hrana
Rafiniran šećer s visokim glikemijskim indeksom poznatiji kao bijeli šećer veliki je neprijatelj vaše vitke linije, ali i kože. Hrana prepuna nezdravog šećera podiže razinu šećera u krvi što može uzrokovati prištiće i akne.

Bijeli šećer zamijenite smeđim ili kokosovim šećerom ili ga pak zamijenite medom ili sirupom agave.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju