Jutarnje mučnine koje se najčešće javljaju u prvom tromjesečju trudnoće i ženama zadaju prave i doslovne muke. No u vašem se domu skrivaju jednostavni i prirodni 'lijekovi' koji, po riječima majkama, doista djeluju. Donosimo 7 najjednostavnijih i najučinkovitijih ubojica jutarnje mučnine i žgaravice


Sok kompota od breskve
- kad osjetite mučninu popijte nekoliko gutljaja kompota od breskve iz konzerve

Ishlapljeni gazirani sok - Ishlapljeni gazirani sok ulijte u posudice za led i ostavite u zamrzivaču da se zaledi. Kada osjetite mučni cuclajte kockicu leda

Kad osjetite mučninu popijte nekoliko gutljaja kompota od breskve iz konzerve

Miris svježeg limuna - svježi limun izrežite na kriške. Jednu krišku približite nosu i njuškajte par minuta. Kriške možete i zalediti te cuclati po potrebi.

Eterično ulje metvice - par kapi eteričnog ulja nakapajte na kažiprst te njime istrljajte desni ili nakapajte na kockicu šećera te cuclajte po potrebi.

Badem - kada osjetite mučninu pojedite pet do deset badema. Oni će smiriti želudac i riješiti problem žgaravice.

Đumbir - komadić svježeg đumbira ogulite i izrežite na komadiće te prelijte hladnom vodom. Ostavite da odstoji desetak minuta, procijedite i popijte po potrebi. Volite li topli napitak napravite čaj na isti način, ali đumbir prelijte vrućom vodom i zasladite šećerom.

Juha od rajčice - rajčicu iz tetrapaka zagrijte u lončiću, dodajte žličicu šećera i malo soli te kratko kuhajte na laganoj vatri. Juhu pijte mlaku.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju