Način života koji objedinjuje zdravu prehranu i uživanje u hrani ono je čemu suvremen čovjek sve više teži. A princip koji ova dva segmenta objedinjuje je Paleo/LCHF način prehrane koji se bazira na izvornoj hrani kakvu su jeli naše bake i djedovi. Ona na stol vraća špek i jaja, a zahvaljujući prvoj hrvatskoj kuharici nailazi na sve veći broj poklonika

Engleska skraćenica LCHF u prijevodu znači – manje ugljikohidrata, više masti i 'zakon' je na kojem počiva novi način prehrane koji ujedinjuje zdravu ishranu i uživanje u hrani.

Autorice prve hrvatske LCHF kuharice, nutricionistica Anita Šupe i glavna fotografkinja, autorica recepata, te dugododišnja blogerica na blog.hr-u Ariana Bugenvilija Miljević, potaknule su brojne na iskušavanje zdravijeg načina života. Anita Šupe poručuje da je uživanje u pravoj, tradicionalnoj hrani, pa čak i onoj s puno masnoća, zapravo, najzdravije.

Povratak svinjske masti, pravog maslaca, špeka i jaja u naše kuhinje i odbacivanje rafiniranih namirnica zakon je na kojem počiva Paleo/LCHF prehrana



Kako kuhati bez šećera, brašna, biljnih ulja i kemijskih aditiva sadržajno je i slikovito prikazano u prvoj LCHF kuharici koja sadrži preko 250 recepata.

>>Prva hrvatska LCHF kuharica: Naučite jesti zdravo i uživati u hrani

'Jede se više prirodnih zdravih masti, a manje ugljikohidrata. To je jedan globalni pokret vraćanja pravoj izvornoj hrani kakva je nekad bila, tradicionalnoj hrani kakve su jeli naše bake i djedovi' ističu autorice kuharice.

Reći ne hrani koja je rafinirana, procesirana lakše je ako znamo kako je nutritivno osiromašena i prepuna kemijskih dodataka koje naše tijelo ne prepoznaje ističe nutricionistica pa zato špeku i kulenu daje prednost pred industrijski proizvedenim suhomesnatim proizvodima.

Isprobajte neke od slasnih i zdravih recepata iz prve LCHF kuharice:

>>Palačinke nakon kojih više nećete ni pomisliti na druge kolače

>>Fina voćna torta: Okusom neodoljiva grešnica, a kalorijama nježno nevinašce

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju