Brzo hodanje ubrzat će rad srca, pospješiti metabolizam i istopiti naslage na kritičnim mjestima. Hodajte pola sata svakoga dana i uz ove savjete za pravilnu vježbu nakupljene kalorije istopit ćete još brže


1. KORAK

Brzo hodajte 13 minuta. (Znat ćete da hodate poželjnim ritmom ako primjećujete ubrzi rad srca i disanja). Potom 'presjecite hod' dvominutnim čučnjevima iz mjesta koji će 'šokirati' organizam i pospješiti sagorijevanje kalorija. Nakon toga nastavite hodati brzim ritmom.

Hod možete 'presjeći' i dvominutnom vježbom preskakanja užeta, poskakivanja iz mjesta s visokim podizanjem koljena ili žustrim stupanjem iz mjesta.

2. KORAK

Brzo i kvalitetno hodanje omogućit će vam samo odgovarajuće tenisice za vježbu. Napravite ovaj test: presavinite tenisice na pola pa ih pomičite s jedne na drugu stranu. Ako su potplate tenisica prekrute, nemojte ih kupovati ili u njima vježbati.

3. KORAK
Ispravite se! Kalorije ćete brže sagorijeti ako hodate u pravilnom položaju. Glava vam treba biti uspravna, ramena spuštena, a ruke savijene tako da tvore savršeni kut od 80 stupnjeva. Potrudite se da prilikom hodanja pomičete bokove, a što manje gornji dio tijela.

Stopala vam pak trebaju biti ravna: korak počnite petom pa prebacujte težinu prema prstima, kojima se na koncu odgurajte od površine.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju