Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Otkriće sezone! Nadjev koji običnu palačinku pretvara u najfiniji kolač

06-11-2015 Piše Zadovoljna
komentari

Palačinke svoj status omiljenih slastica drže i zahvaljujući bezbrojnim vrstama punjenja koji ovaj prepečeni sloj tijesta pretvaraju u najfiniji kolač. Donosimo recept za nadjev od lješnjaka i grožđica, bez šećera koji može konkurirati i obožavanoj Nutelli

Sastojci:
- 180g lješnjaka (tostiranih)
- 100ml mlijeka
- 40 g maslaca
- šaka grožđica (po želji)
- malo čokolade za kuhanje

U trendu Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena Božićni kolačići zlata vrijedni Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače

Priprema:
1. Grožđice prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekšaju.

2. Lješnjake stavite u kalup za tortu i pecite u pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva.

3. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavinite je i rolajte lješnjake preko krpe da im se skinu ljuske.

4. Oguljene i tostirane lješnjake sameljite, pa ih prelijte kipućim mlijekom i dodajte maslac te sve izmiješajte.

5. Omekšale grožđice sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lješnjake prelivene mlijekom

6. Sve dobro izmiješajte i vaš naj nadjev za palačinke je gotov.

7. Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuhanje.

Želite li isprobati najmekše palačinke isprobajte ovaj recept:
>> Recept za najfinije mekane palačinke

Pročitaj još
Pročitaj još