Dokle god svom tijelu ne priuštite svakodnevnu tjelesnu aktivnost, ono čak i uz najstrože dijete neće rezultirati željenim izgledom. Trošenje kalorija pri tomu ne mora nužno biti vezano samo uz odlaske na trening, naime još učinkovitija tjelesna aktivnost je ona unutar obitelj. Stoga se pokrenite, uključite cijelu obitelj i mršavite zdravo gubeći i do 3.000 kalorija u jednom tjednu.

 

Svakodnevne aktivnosti - najbolja dijeta
Ne možete li se odlučiti kojom ćete dijetom skinuti višak kilograma koji su vam se neprimjetno ušuljali tijekom proteklih mjeseci, sjetite se kako zapravo svakodnevnim aktivnostima možemo sagorjeti puno kalorija. Udružite li se s vašom obitelji, bez imalo muke ćete se riješiti suvišnih kalorija i pritom se svi odlično zabaviti.

Sat vremena pilatesa potrošit će 150 kalorija, dok pranje prozora tijelo oslobađa čak 336 kalorija po satu



Vježbanje s obitelji - najbolji motivator za održavanje forme

Stručnjaci ističu kako je jako važno biti aktivan u okvirima obitelji, jer to ne doprinosi samo boljem zdravlju već se time izgrađuju i snažnije veze među članovima obitelji. Usto, zabava vam je pritom - zajamčena.

Varate se ako mislite da je dovoljno smanjiti unos kalorija u svoj organizam kako bi vaši suvišni kilogrami nestali sami od sebe. Vježbanje je u cijeloj priči jako važna stvar.

Poznato je kako tjelesna aktivnost kod djece stvara zdrave navike, što ujedno osigurava i ono što nam je svima cilj - veću kvalitetu života.

Želite li u rekreaciju uključiti cijelu obitelj, odaberite vježbe koje su vam zabavne. Ukoliko su to vježbe koje vam stvaraju ugodu, velike su šanse da postanu dobra navika koja će potrajati.

Kućanski poslovi - najjeftiniji potrošači kalorija
Prema tom principu možete kreirati i svoje svakodnevne aktivnosti. Primjerice, tijekom obavljanja kućanskih poslova uključite glazbu kako biste postigli bolju, motivirajuću atmosferu. Tako u ludom ritmu možete pomesti kuću, brisati prašinu, oprati podove ili pak peglati.

Kad ste u parku, nemojte samo šetati, već odaberite mjesta na kojima ćete i malo vježbati. Trčite u mjestu, malo dalje napravite sklekove, vježbajte s loptom odbijajući je što jače u vis, a za vježbanje iskoristite i kakvu klupicu ili penjalicu u parku.

Stručnjaci ističu kako je jako važno biti aktivan u okvirima obitelji, jer to ne doprinosi samo boljem zdravlju već se time izgrađuju i snažnije veze među članovima obitelji



Pogledajte koliko kalorija možete potrošiti obavljajući razne kućanske poslove ili pak neke hobije ili aktivnosti u slobodno vrijeme. Na temelju ove tablice odaberite željene aktivnosti i potrošite čak 3.000 kalorija u samo tjedan dana.

TABLICA AKTIVNOSTI 

- Pranje prozora – 336 kalorija na sat
- Metenje podova – 240 kalorija na sat
- Usisavanje – 215 kalorija na sat
- Pranje podova – 325 kalorija na sat
- Fitnes (Zumba) – do 400 kalorija na sat
- Pilates – 150 kalorija na sat
- Planinarenje – 500 kalorija na sat
- Rolanje – 430 kalorija na sat
- Igranje s kućnim ljubimcem – oko 204 kalorija na sat
- Plesanje – 442 kalorija na sat
- Bacanje frizbija – 170 kalorija na sat
- Vožnja bicikla (18-24 km/h) – 454 kalorija na sat
- Mini golf – 170 kalorija na sat
- Stolni tenis – 226 kalorija na sat
- Čišćenje dvorišta – 362 kalorije na sat

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju