Ovoga puta donosimo vam vježbe za trbuh, struk i donji dio leđa, a vježbate li ih redovito deset minuta dnevno, do odlaska na more, vaš će struk biti nekoliko centimetara tanji, a trbuh ravan i utegnut. Želite li što prije doći do rezultata, izdvojite svaki dan deset minuta za vježbu. Budući da je riječ o plesnim i zabavnim pokretima kakve možete vidjeti i u Shakirinim video-spotu, pustite si omiljenu glazbu dobrog ritma i nećete niti primijetiti da vježbate

Vježba 1
Raširite lagano noge, a ruke stavite u poziciju kao da se spremate dizati malene utege. Njišite bogovima lijevo- desno u ritmu muzike, a ruke dižite i spuštajte kao da podižete i spuštate utege, ali pritom pratite ritam njihanja bokova. Možete malo ubrzavati, pa spuštati tempo.

Vježba 2
Nakon minutu, dvije, vratite se u početnu poziciju. Raširite lagano noge i savinite ruke tako da vam dlanovi, okrenuti prema dolje, budu u ravnini prsa. Naginjite se, cijelim gornjim dijelom tijela, lijevo- desno tako da vam tijelo čini lagani luk, te ispružite naizmjence iznad glave ruku u suprotnu stranu od one na koju se naginjete, a druga ruka neka vam stoji savinuta i usmjerena prema prsima. U ovoj vježbi probajte se što više istezati.

Vježba 3
Zauzmite položaj isto kao i u prethodnoj vježbi, ali ruku koju ste prije držali savinutu prema prsima neka sada bude ispružena i da dodiruje bedro na suprotnoj strain. Bokovima njišite lijevo-desno i istežite se što snažnije te ubrzajte ritam na nekoliko minuta.

Vježba 4
Ostanite s raširenim nogama i savijajte se lijevo i desno u bokovima, s time da sada ruke postavite kao da ćete lijevom rukom dodirnuti lijevi list noge, a desnom desni list.

Vježba 5
Ostanite raširenih nogu, a ruke raširite u položaj ždrala, savijajte struk u lijevo i u desno, ali ne pomićući bokove. Činite to naizmjence sporim I brzim ritmom.

Vježba 6
Iz položaja vježbe broj 5, dignite ruke i spojite dlanove iznad glave, te cijelim gornjim dijelom tijela činite kružne pokrete prema dolje tako da dlanovi budu u blizini stopala. Što jače se istegnite, te nekoliko puta ponovite ovu vježbu.



Vježba 7
Naslonite dlanove na koljena i što jače izbacite stražnjicu, te pomičite donji dio leđa prema i dolje nekoliko puta. Tu vježbu radite pola minute.

Vježba 8
Uspravite se i raširite blago noge. Ruke ispružite uz tijelo, te njišite bokovima lijevo- desno, a ramena istovremeno pomičite gore dolje, držeći ruke ispružene uz struk. Ubrzajte tempo i ponavaljajte nekoliko puta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju