Rado korištena namirnica gotove svake kuhinje, češnjak, jedan je od najpoznatijih prirodnih ljekovitih namirnica. Osim što liječi od gripe i prehlade zahvaljujući antibakterijskom djelovanju, češnjak je lako primjenjiva namirnica i u nizu drugih situacija

1. Akne
Jedna od prednosti češnjaka svakako je njegovo povoljno djelovanje na ljepotu, naime sok češnjaka liječi akne i prištiće.

Dovoljno je zgnječiti dva češnja i smjesu staviti na mjesto upale, rezultati će biti vidljivi već nakon nekoliko minuta kada oteklina oko prištića splasne.

>>9 iznenađujućih upotreba ozloglašenog šećera

2. Herpes
Virusna infekcija na usnama dobro poznata kao herpes vrlo je neugodna pojava, ali izlječiva ukoliko na nju stavite režanj češnjaka i držite direktno na bolnom mjestu oko 10 minuta. Za učinkovite rezultate postupak ponovite pet puta tijekom dana.

>>10 upotreba magičnog praška od 5 kuna

Češnjak djeluje poput antibiotika pa može pomoći i u borbi protiv kašlja

3. Upala uha
Češnjak pomaže i pri liječenju upale uha, a recept jer brz i jednostavan. U žlicu vrućeg maslinovog ulja stavite zgnječeni režanj češnjaka i pustite da odleži sat vremena, nekoliko kapi nakapajte u uho i isto ponovite dva puta dnevno.

4. Iver ispod kože
Mali komadić drveta koji se zavuče pod kožu teško je istjerati van, ali pomoću češnjaka stavljenog na bolno mjesto i prekrivenog flasterom iver će lako isplivati na površinu.

5. Gubitak kose
Češnjak je poznat i po svom djelotvornom učinku na oporavljanje vlasišta, stoga ukoliko gubite kosu nekoliko puta tjedno istrljajte češnjakovim uljem ili samim češnjakom i pustite da djeluje barem 10 minuta.

 6. Sirup za kašalj
Češnjak djeluje poput antibiotika pa može pomoći i u borbi protiv kašlja. Sitno nasjeckana dva režnja češnjaka stavite u decilitar vruće vode, ostavite da odstoji nekoliko minuta i potom pijte poput čaja..

7. Za njegu kože
Alicin, spoj u češnjaku pomaže omekšati kožu i čini je glatkom. Dodajte malo zgnječenog češnjaka u vašu masku za lice, zadržite je nekoliko minuta duže od predviđenog te isperite u mlakoj vodi. Čisti ten i svjež izgled rezultati su ovog lakog postupka.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju